Det Merkantilbygg-eide selskapet Frogner House har slått seg stort opp i segmentet leilighetshotell i Oslo og Stavanger de seneste årene. Men nå har Frogner House tatt den helt ut og investert tungt i et bygg i Lagårdsveien.

– Det var et vanlig hotell der, men nå har vi pusset opp 14.000 kvadratmeter og lagd et signaturhotell. Vi har leid ut underetasjen til Fangene på Fortet, så tanken er at det skal være et helt rått eventhotell. Vi driver ikke restaurant selv, men bruker Sirkus Renaa, som har det beste og mest spennende restauranttilbudet. Ofte er det litt kjedelig bakverk på hoteller, men dette er det stikk motsatte, sier adm. direktør Kjersti Ringholm Ulstein i Frogner House.

Hun forteller at Pål Georg Gundersen, som eier Merkantilbygg, mente det var en god idé å forsøke å få til et samarbeid med Renaa.

– Vi tok kontakt og fikk til et samarbeid. Våre gjester kan gå ned i førsteetasjen og spise rykende ferske bakevarer og mat som virkelig er i en klasse for seg selv. Vi har også større rom enn vanlige hoteller, vi har i snitt 32 kvadratmeter per rom, sier Ringholm Ulstein.

– Helt galskap

Restaurantgründeren Torill Renaa har bygget opp Renaa Restauranter sammen med ektemannen Sven Erik Renaa. Blant konseptene de står bak, er restauranten Re-Naa, som har to Michelin-stjerner og Sirkus Renaa. Hun tente på ideen da Merkantilbygg og Frogner House tok kontakt for å få Sirkus Renaa inn i Lagårdsveien.

I første etasje er det et håndverksbakeri og –konditori på dagen og pizzeria på kvelden. I øverste etasje har Frogner House lagd det de omtaler som Stavangers råeste event- og selskapslokale, med panoramautsikt over hele byen.

– Det er jo egentlig helt galskap det som har skjedd der. Utgangspunktet er at i Lagårdsveien er det et fantastisk lokale på toppen som de ønsket aktivitet i. Og så har jeg aversjon mot beige konferansesaler. Så jeg sa at hvis jeg får gjøre som jeg vil, så stiller jeg opp, sier Renaa.

Hun ønsket seg et helt ekstraordinært selskapslokale som ikke krevde rigging. Med plass til 150 personer i konferanselokalene som har fått navnet Manesjen, er det konferanser, lanseringsfester og andre arrangementer. I tillegg serverer Sirkus Renaa mat og drikke.

– Renaa har kvalitet i bunn, og da tror jeg at vi kan tillate oss å leke. Jeg hadde en sterk visjon om hvordan jeg ville ha det. Helst skulle det være noe vi ikke har fra før i Norge, sier Renaa.

Destinasjon

Torill Renaa har vært opptatt av å skape et sted hvor folk vil være.

–  I første etasje, når du kommer inn, så kommer du inn i en produksjonsbedrift. Man skal føle at her får man det bra. Og når vi går opp i toppetasjen, skal det være moro.

Hun forteller at det har vært viktig å skape en destinasjon som folk aktivt oppsøker. Blant annet fordi Lagårdsveien ligger utenfor bykjernen.

– Sirkus Renaa har bakeri, konditori, iskremfabrikk, sjokoladefabrikk, pizzeria og kjøkken. Vi har vunnet priser og har nå lagd en mathall på et hotell. Det er litt spesielt. Renaa skal være synonymt med kvalitet, så produktene våre er gode. Vi har ikke valgt noen lette løsninger. Det er skikkelig håndverk, det å sette det sammen med et hotell, er unikt. Jeg håper de får et konkurransefortrinn med at de har oss i første etasje, sier Renaa.

– Hvordan angrep du oppgaven?

– Det var veldig lett for meg å bruke mye tid og ta de ideene som jeg har hatt lyst til å gjøre i mange år og bruke det her. Det er blitt utrolig sprekt, med en voldsom gang når man kommer opp og det er også flotte toaletter. Jeg tenker helt motsatt av mange andre. Jeg er ikke opptatt av å presse inn mange sitteplasser. Jeg vil heller skape et sted hvor mange vil være og fylle det med håndverk. Når du kommer inn i hotellet i første etasje, så lukter det bakeri, og så vil du se rett på disken som er fylt av sjokolade, kaker og boller, sier Renaa.

– Blir satt ut

I Frogner House er de strålende fornøyde med både mattilbudet til Sirkus Renaa og innredningen.

– Folk blir faktisk helt satt ut når de kommer hit. Vi har fått bygd et stort selskapslokale som virkelig blir brukt. Vi synes vi har fått til en fantastisk miks i Lagårdsveien, med et fantastisk selskapslokale hvor man kan se 360 grader rundt hele byen, sier Ringholm Ulstein.

– Hvem er det som har jobbet med interiøret og hva var tanken bak det?

– Vi har brukt Monkey Studios. De har vært flinke og har også lagd konsept til det andre hotellet vi skal åpne i Stavanger. Men veldig mange av ideene kommer fra Torill Reena og så er det blitt fintunet inn så det passer til hotell- og konferansemarkedet.

Sjefen i Frogner House forteller at det er stor etterspørsel etter konferanselokalene.

– Nå er det veldig fullt i innboksen. Folk vil ha litt annerledes lokaler, sier Ringholm Ulstein.

Leilighetshotell

Frogner House driver en rekke leilighetshotell på Frogner, Vika, Majorstuen og Grünerløkka i Oslo og i Stavanger sentrum (Pedersgata, Verksgata og Nygata). Både korttids- og langtidsutleie. Selskapet tilbyr nesten 900 leiligheter som er fullt møblert og tilbys både turister og bedrifter.

– Vi ser at veldig mange av de som kunne ha et vanlig hotell, gjerne velger Frogner House fordi de bor større og bedre, med eget kjøkken. Frogner House lykkes godt med å rendyrke leilighetshotell-konseptet. Frogner House Sirkus Renaa er noe spesielt, det er et signaturhotell. Vi jobber nå med nok et signaturhotell til i Stavanger. I Nygata 24 skal vi tilby 43 hotellrom og nok et unikt nytt konsept, sier sjefen i Frogner House.