Det var Dagens Næringsliv som fredag først omtalte konkursen av det gamle tradisjonsrike utestedet Olympen på Grønland i Oslo. Olympen, som på folkemunne kalles Lompa, hadde ifølge avisen nyåpning i november i fjor etter at Flott Fond 1 AS tok over restauranten. Driftsselskapet Flott Gjort AS, hvor Runar Skjerven Eggesvik er primus motor, står bak Flott Fond 1.

Men det tok altså bare et drøyt halvt år før Flott Olympen måtte melde oppbud.

– Det er virkelig leit at vi måtte legge ned Lompa. Høsten ble brukt til å oppgradere og modernisere lokalene, og vi hadde virkelig troen på at vi skulle lykkes. Olympen er virkelig et nydelig sted, men utgiftene ble dessverre for store, sier kommunikasjonsansvarlig Tina Aasen til Dagens Næringsliv.

Hun legger til at det ble utfordrende med økte driftskostnader, blant annet som følge av strømkrisen, over nyttår.

Ifølge avisen er gjelden på i overkant av 7,2 millioner kroner, mens det er eiendeler i boet verdt 3,5 millioner.