De seneste årene er det blitt mer og mer fokus på at levende grønne planter har god effekt på arbeidsmiljøet. Studier dokumenterer at planter på kontoret kan gi bedre luftkvalitet, med opptil 10-15 prosent økt produktivitet og betydelig redusert sykefravær blant de ansatte. Samtidig vil stadig flere, etter noen år med pandemi, investere i et grønt arbeidsmiljø. Nå inngår Ambius og BEDD et nytt samarbeid, hvor målet er å skape et friskt og spirende arbeidsmiljø.

Ambius Planteservice er den største leverandøren av planteløsninger i Norge, Europa og USA. Selskapet bistår norske virksomheter med å velge riktige planteløsninger med tilhørende kompetanse og oppfølgende service, vanning og stell av plantene på jobben.

– Pandemien har bidratt til å sette kontorog arbeidsmiljøet i fokus hos veldig mange norske virksomheter, både innenfor privat og offentlig sektor, ettersom det er viktig å tilrettelegge for motiverende, inspirerende og inkluderende arbeidsprosesser og gode interaksjoner på jobben. Mange er blitt vant til å jobbe mye hjemmefra, hvor man selv kan skape et grønt og friskt miljø, så det er helt naturlig at forventningene om det samme på jobben er blitt ytterligere forsterket, da pandemien har endret på hvordan mange jobber i hverdagen, sier Morten Portaas, kategorisjef i Ambius, og legger til:

– Det har resultert i sterkt økende etterspørselen etter denne typen planteløsninger. Faktisk har det aldri spiret så kraftig som nå – da veldig mange norske virksomheter vil ha nye planteløsninger på plass – og som markedsleder mener vi det er riktig å styrke vårt tilbud til ved å inngå et samarbeid med norske BEDD, som bidrar til friske, frodige og funksjonelle arbeidsmiljøer både inne og ute hele året.

SAMARBEID: Ambius Planteservice samarbeider med BEDD.

Plantekasser

Gründerbedriften BEDD ble etablert i 2016 og har tatt en sterk posisjon med sitt unike system for å bygge plantekasser i lakkert stål. Utendørs kan det bygges alt fra små balkongkasser til store, sammenhengende strukturer. Innendørs tilbys elegante og romslige kasser på hjul, som enkelt kan flyttes rundt i et kontormiljø. Produktene er designet i Norge og produsert i Sverige, med kort reisevei.

For Ambius tilfører BEDD nye muligheter i bedriftsmarkedet, som i økende grad ser etter nye løsninger.

– BEDD har utviklet et unikt og smart plantesystem. Hittil er det fokusert på kasser for takterrasser og uteplasser. Mange selskaper og offentlige etater har fellesområder utendørs, hvor det er behov for service til både planting, vanning og stell gjennom året. På dette området opplever vi i Ambius nå økt interesse. Samtidig vil vi også introdusere systemet innendørs, noe som åpner nye dører for norske BEDD. Systemet består av elegante plantekasser på hjul, som gjør det enkelt å skape grønn skjerming og soneinndeling i kontorlandskapet. På den måten kan man tilrettelegge for gode sosiale soner og møteplasser på jobben, samtidig som det er enkelt å skape variasjon og ny dynamikk på jobben med kassene fra BEDD, sier kategorisjef Morten Portaas i Ambius.

For den norske gründerbedriften BEDD innebærer samarbeidet med Ambius også nye muligheter. Daglig leder og eier Kristian Bye legger spesielt vekt på muligheten for vekst i bedriftsmarkedet:

– Vi ser stort potensiale i samarbeidet med Ambius – med fokus på bedriftsmarkedet – ettersom BEDD siden oppstarten har vokst raskt i det norske privatmarkedet. Med 100 forhandlere har vi sikret stabil vekst og et stort antall fornøyde kunder. Sammen med Ambius satser vi nå på å bli en smart og integrert del av det friske og grønne arbeidsmiljøet på stadig flere norske arbeidsplasser. For oss handler det om å tilgjengeliggjøre kortreiste og gjenbrukbare løsninger for en helt ny kundegruppe. Vi vet at det tidløse, norske designet til BEDD er verdsatt av interiørarkitekter og kvalitetsbevisste kunder. Sammen med Ambius vil vi vise at grønne arbeidsmiljøer er både helsefremmende og mye stiligere enn døde kontorlandskap, som det fortsatt er litt for mange av i vårt langstrakte land, spør du meg, sier Kristian Bye.