Det nye bygget vil stå ferdig mot slutten av 2024 og blir et moderne lager- og verkstedsbygg med BREEAM-klassifisering og solcelleanlegg på taket. Volvo Maksin får også kontor i tilknytning til det nye bygget. A Bygg Entreprenør skal bygge for Fabritius. 60 Grader Næringsmegling har vært utleiemegler i utleieprosessen.

– Volvo Maskin vil være en spennende tilvekst til parken og vi ser veldig frem til å fortsette det gode samarbeidet, sier daglig leder i Fabritius, Asgeir Solheim.

Oslo Logistikkpark Drøbak ligger rett ved nedkjøringen til Oslofjordtunellen og med kort avstand til E6. Tomten er på 477 mål og det skal bygges til sammen 190.000 kvadratmeter med lagerbygg. Etter avtalen med Volvo, er det nå inngått avtaler på i overkant av 60.000 kvadratmeter i parken.

– Vi er svært glade for å ha få denne avtalen på plass. Anleggsmaskinbransjen står foran en dramatisk teknologisk utvikling i årene som kommer med elektriske drivlinjer og nye IT baserte tjenester. Et sentralt plassert og moderne hovedanlegg for Norge vil sikre både effektiv logistikk og mulighet for å rekruttere kompetente medarbeidere, sier daglig leder i Volvo Maskin, Arne Knaben.

Volvo Maskin AS er Norges ledende leverandør av anleggsmaskiner og utstyr og har et nasjonalt servicenettverk med 21 verksteder samlet under merkenavnet «Volvo Maskin Servic». Omsetningen i fjor var på ca. 4 milliarder kroner.