– Før trodde jeg at ombruk var gamle, stygge ting. Var det egentlig forenlig med en skjønnhetsmerkevare? Jeg var redd vi skulle få 1970-tallsfliser og grønt toalett, sier Linda Johansen i en pressemelding.

Hun er gründeren bak skjønnhetsmerket med samme navn.

Nå har hun signert en femårskontrakt med Höegh Eiendom i Observatoriegaten 2B, bak Indekshuset på Solli plass. I sommer flytter hun og teamet inn i to av byggets tre etasjer – etter at eiendommen har gjennomgått omfattende oppgradering. Der har Höegh høye bærekraftambisjoner, og alt fra maling til møbler skal være ombruk.

– Vi har sittet i gründerlokaler utenfor byen i fem år, og fokuset har vært på å produsere – ikke like mye på identitet. I løpet av de årene har vi utviklet vår identitet og har derfor lett etter nye lokaler. Vi ville gjerne inn til sentrum, men ikke i et industri- eller turistområde. Da vi kom over disse lokalene og hørte om planene for bygget, forelsket vi oss totalt, forteller Johansen.

Målet er å skape et kreativt miljø med egne avslapningsområder, samtalesoner og baderom med Linda Johansen-produkter. Selskapet skal også etablere et showroom med produkter og makeup-stand, som også kan fungere som møterom.

– Det jeg gleder meg aller mest til er å komme inn i flotte lokaler og med liv i gatene utenfor. Nå skal vi ut på et nytt eventyr, sier Johansen.

Førsteklasses b-varer

Selv om rehabiliteringen av Observatoriegaten 2B har hundre prosent ombruk som mål, er ambisjonene å benytte førsteklasses materialer. Utleiesjef Hans Olav Johannessen i Höegh Eiendom tror Johansen blir et godt tilskudd til leietakermiksen i Indekshuset.

– Dette bygget i jugendstil fra 1902 er den siste gjenværende delen av kvartalet som rommet Det Engelske Kvarter, som ble revet til store protester da Indekshuset ble oppført i 1965. Det er spennende at en gammel boliggård nå får nytt liv når Linda Johansen skal inn med sitt konsept. Vi synes det er veldig gøy at de falt for vårt konsept om å kjøpe så mye brukt som mulig. Linda Johansen er en high end-merkevare som vi tror vil passe eiendommen godt, og sammen skal vi vise at også ombruk kan være lekkert, sier Johannessen.