Nå har partene signert en leiekontrakt på 15 år ifølge en pressemelding.

– Vi har jobbet iherdig for å finne de beste løsningene slik at kommunen får hensiktsmessige lokaler. Det planlegges for at eksisterende bygningsmasse skal renoveres, sier administrerende direktør Gro K. Boge i DNB Næringseiendom.

I tillegg til at kommunen får nyte kontorer i eksisterende lokaler planlegger Boge dessuten planlegger et påbygg på ca. 5.200 kvadratmeter over eksisterende bygg. Hvor mye de leier fra før av sier ikke meldingen noe om.

Gårdeieren samarbeider med Snøhetta, ARC Arkitekter, Asplan Viak, HR Prosjekt og DNB Næringsmegling for å legge til rette for at eiendommen møter behovene de ser for seg at kommunen vil ha. Det er blant annet lagt vekt på:

• Høyt fokus på gjenbruk av eksisterende bygningsmaterialer ved renoveringen.

• Det skal være fokus på CO2-avtrykk i alle deler av prosessen.

• Utskifting av tekniske anlegg skal imøtekomme fremtidige krav til energiforbruk.

• Rehabilitering fremfor nybygg bidrar til vesentlig lavere klimagassutslipp og bruk av ressurser.

• For Trondheim Torg er reduksjonen av klimagassutslipp for produksjonsfasen estimert til å utgjøre en besparelse på mellom 65 – 70 prosent sammenlignet med nytt kontorbygg.

Trondheim Torg

Boge er fornøyd med at kommunen samler sine ansatte og bli værende i sentrum.

– Dette har stor betydning for Trondheim. Kommunen er nå med på å sørge for at både handel og restaurantnæringen får noe tilbake – det skapes liv i byen. I tillegg er dette selvfølgelig også en stor og viktig leieavtale for oss, påpeker hun.

Prosjektet inkluderer en ny inngang fra Torget der publikumsmottak med tilhørende støttefunksjoner skal gi tilgang for alle og en mer utadrettet virksomhet for kommunen.

– Det å ta imot innbyggere og besøkende på en god måte er svært viktig, sier kommunedirektør Morten Wolden.

DNB Næringseiendom vil sammen med kommunen detaljplanlegge de nye lokalene.