Med 350 ansatte flyttet IT-selskapet Orange Business Services nettopp fra Nydalen og inn i splitter nye lokaler i Økern Portal i Oslo. Med dette er byggets 55.000 kvadratmeter nesten fullt utleid.

Forvaltningsdirektør Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring som eier Økern Portal, har gledet seg til å få inn de nye leietakerne.

– De tilfører bygget betydelig kompetanse innen IT og digitalisering. Vi er svært fornøyde med å få inn et så fremtidsrettet selskap, sier Groven i en pressemelding.

– Vi er veldig glade over å ha kommet i hus i nye og flotte lokaler, påpeker daglig leder Bjart Kvarme i Orange Business Services.

Selskapet som frem til september i år het Basefarm, ble i 2018 kjøpt opp av den franske telekommunikasjonsoperatøren Orange Group for 3,3 milliarder kroner. Spesielt i de nordiske landene har veksten innen offentlige og private skytjenester skutt fart siden oppkjøpet.

Kvarme, som er tidligere landssjef for Basefarm Norge, mener flyttingen til Økern Portal vil bety mye for selskapet i årene fremover.

– Siden oppstarten for 22 år siden har vi hatt årlig tosifret vekst i omsetning. Økern Portal, med tilhørende fasiliteter og tilbud, legger til rette for at vi kan fortsette å vokse og skape verdier for våre kunder, sier han.

Tok 5.000 kvadratmeter

Malling & Co Næringsmegling har stått for utleie av næringsbygget. Kvarme forklarer at selskapet har vært gjennom en grundig prosess for å finne sitt nye hjem, som endte på nær 5.000 kvadratmeter.

– Etter å ha vurdert flere titalls bygg sto Økern Portal igjen på pallen. Her har vi sentrale, fleksible og stilige kontorlokaler, med gode bil- og kollektivforbindelser. Med en miks av åpent landskap, møterom og stillerom for fokusert arbeid har vi truffet godt med utformingen, forteller Kvarme.

Økern Portal huser 3.000 arbeidsplasser og måler totalt 80.000 kvadratmeter med kontorarealer, hotell, spisesteder og kaffebarer, trening og servicefasiliteter.

På toppen av bygget er Nord-Europas største spiselige takhage med fem mål dyrkbart areal.

Oslo Pensjonsforsikring har en forvaltningskapital på cirka 124 milliarder kroner. Av dette er rundt 24 milliarder investert i eiendom. Eiendomsporteføljen er på til sammen 670.000 kvadratmeter.