Studieforbundet AOF, som har voksenopplæring som hovedformål, skal leie 2.250 kvadratmeter kontorlokaler i Storgata 51 i Oslo sentrum. Funkisbygget, som ligger ved krysset Storgata og Hausmanns gate, er en kontoreiendom på nesten 11.000 kvadratmeter som står på Byantikvarens gule liste.

– Vi ser frem til å flytte til Storgata og gleder oss til å komme inn i nye lokaler. Da vi skulle se etter nye lokaler var det viktig for oss å få et studiesenter på bakkeplan med egen inngang for studievirksomheten i Oslo. I denne bygningen får vi samlokalisert studiesenter og kontorlokaler, noe som vil bidra til økt samhandling og effektivitet, sier Tove Johansen, daglig leder i Studieforbundet AOF.

For AOF har det vært viktig å finne lokaler i nærheten av kollektivknutepunkter. Fra Storgata 51 er det kun få minutters gange til Norges største kollektivknutepunkt med alt av kollektivtilbud. I tillegg er nærmeste trikkestopp omtrent ved inngangsdøra til lokalene, noe som gjør det enklere for både ansatte og besøkende. Eiendommen som AOF skal flytte inn i, har åtte etasjer og en flott terrasse i forbindelse med kantinen.

– Vi gleder oss til å ønske Studieforbundet AOF velkommen til Entra og inn i denne sentrale kontoreiendommen høsten 2023. Vi er sikre på at de vil finne seg godt til rette hos oss i dette særpregede funkisbygget, sier Kjetil Hoff, direktør for eiendomsforvaltning i Entra.

Bygningen er tegnet av arkitekt Fritz Jordan og oppført i 1938 for jern- og metallforretningen Thoresen & Thorvaldsen A/S.

Realia har bistått AOF i prosessen med å finne nye lokaler.