OBOS Eiendom har tidligere landet leietakere som Nexans, House of Brands, OBOSForvaltning, DyreID og Vieri til sitt nybygg Oslo K i Kværnerbyen. Nå skal også NAV inn i bygget. NAV har signert en leieavtale på til sammen 4.400 kvadratmeter i byggets sjette og syvende etasje. Avtalen er på tre år pluss opsjoner og starter i slutten av februar 2023.

– Vi er svært glade for at NAV valgte å lokalisere seg i Oslo K i Kværnerbyen. De er en viktig og stor offentlig leietaker, og dette viser at beliggenheten så nær Oslo Sentrum er svært attraktiv for offentlige leietakere sier konserndirektør i OBOS Eiendom, Nils Morten Bøhler.

Oslo K har miljøklassifiseringen BREEAM Excellent og er også klassifisert som passivhus med energiklasse A. Det innebærer at byggets energiforbruk er på 89 kWh per kvadratmeter per år, noe som ifølge OBOS Eiendom innebærer store besparelser for leietaker med dagens strømpriser. Ifølge eiendomsutvikleren sparer leietaker over 100 kWh per kvadratmeter per år, noe som med dagens energipriser utgjør flere hundrelapper per kvadratmeter i året.

Oslo K har store etasjeflater som er tilrettelagt for samhandling. Bygget har også fasiliteter som bedriftsrestaurant, sykkelparkering med vask- og servicestasjon, 5G-dekning, møteromssenter med et stort auditorium og godt med parkering.

Kværnerbyen har i dag to store kontorbygg på til sammen nesten 50.000 kvadratmeter og OBOS Eiendom vurderer også å utvide med enda et kontorbygg på ca. 13.000 kvadratmeter i Turbinveien 2-4.