Econa flytter sitt hovedkontor til Sjøfartsbygningen i 2023. Eiendommen ligger i Kongens gate 6 og har et areal på ca. 18 000 kvm over 8 etasjer + kjeller. Etter en betydelig oppgradering for få år siden, er eiendommen et topp moderne fullservicebygg med et stort utvalg av fellesfasiliteter.

Administrerende direktør Nina Riibe gleder seg til å flytte organisasjonen til det attraktive fullservicebygget.

– Vi gleder oss til å flytte inn i nye og større lokaler sentralt i Oslo. Econa er i vekst, og vi har blitt flere hoder. Denne historiske bygningen vil bli en flott og funksjonell arbeidsplass for foreningens administrasjon og de som besøker oss. I tillegg vil Kongens gate 6 være samlepunkt for Oslo/Akershus avdelingens aktiviteter, og det synes vi er skikkelig stas Kongens gate 6, føltes riktig fra dag én, sier Riibe.

Sjøfartsbygningen ble oppført i 1915, og er tegnet av arkitekt Ingvar Olsen Hjorth. Initiativet til bygget kom fra advokat Eivind Eckbo, og den dag i dag eies bygget av Eckbos Legat.

Anders Utne, daglig leder i Sjøfartsbygningens eierselskap er meget fornøyd med å kunne ønske Econa velkommen:

– Vi er veldig glade for å ønske Econa velkommen som leietaker. Econa er en velkjent og profesjonell organisasjon som passer godt inn sammen med den øvrige leietakermiksen i bygget. Vi har ønsket oss en leietaker som ønsker å benytte hele det brede spekteret av fellesfasiliteter som denne gården kan tilby, og dette har vi funnet i Econa, sier Utne.

Fast Eiendomspartner har vært Econas rådgiver i prosessen. Utleiemegler for Sjøfartsbygningen har vært UNION Norsk Næringsmegling.