I forbindelse med at det amerikanske elbilmerket Fisker annonserte sin tilstedeværelse på Oslo Motor Show 2022, slapp selskapet også en annen nyhet.

De vil åpne en Fisker Lounge og Center+ i Oslo sentrum som tilbyr salg, service og leveranser.

– Eiere over hele Norge vil motta service fra mobilteknikere som bruker et nettverk av tjenesteleverandører, melder selskapet i den forbindelse.

Hva begrepet Center+ betyr oppgis ikke, men etter at alle de fancy ordene om blant annet unike opplevelser er skrellet bort, er enden på visa at Fisker Lounge ganske enkelt et utstillingslokale.

En av flere

Dermed føyer amerikanerne seg inn i rekken av flere elbilprodusenter som har leid lokaler midt i byen for å vise bilene sine. Polestar var først ut i Øvre Slottsgate, mens Bertel O. Steen og Xpeng holder til på hvert sitt hjørne i Bjørvika. Nio tok like godt rundt 2.000 kvadratmeter midt på Karl Johan, Voyah flyttet inn i et tidligere postkontor i Vika og Porsche har et lite lokale på Aker Brygge. Lucid skal inn i et tidligere butikklokale i Karl Johans gate.

– Vi signerer kontrakt på showroom i løpet av kort tid, sier Simon Sigurdsson til Bilbransje24.

Han er Country Manager Scandinavia for Fisker og bekrefter overfor bransjebladet at Karl Johans gate er et alternativ.

– Det kan være mulig. Vi ser etter et lokale på mellom 200 og 400 kvadratmeter, og med ganske nøktern standard. Det blir ikke noe i nærheten av Nio, påpeker han.

I tillegg til utstillingslokalet skal Fisker også ha et service- og utleveringsanlegg utenfor byen. Og det kan bli utstillinger også i andre norske byer.

– Jeg vil ikke utelukke det, men foreløpig har vi ikke fattet noen beslutning. Så langt har vi besluttet å etablere showrom i Stockholm og København i tillegg til Oslo, sier han.