Det var i månedsskiftet februar/mars i år at et Realkapital Investor-syndikat kjøpte Nedre Slottsgate 5 fra Svill Eiendom.

– Vi har ikke eid den lenge, men ting har gått veldig fort. Nå har vi pusset opp kontorarealene og fått inn en leietaker som vil leie hele bygget. I tillegg skal arealene på gateplan tilpasses så snart disse blir fristilt. Leiekontrakten på 2.100 kvadratmeter er gjort med Norselab. Selskapet er en ledende norsk impackt investor og vil da samle sine oppstartselskaper i Nedre Slottsgate 5, sier Jørgen Bue Solli, partner i Realkapital Investor.

Norselab flytter inn i andre til femte etasje nå i september, mens første etasje vil ferdigstilles tidlig 2023.

Da Realkapital Investor kjøpte eiendommen, var det klart at det var et value add-prosjekt. Solli trakk frem god beliggenhet i Kvadraturen, lave leier, bra kvalitet på bygningsmassen og mulighet for å tømme bygget i løpet av kort tid som grunner til kjøpet.

– Vil dere selge eiendommen nå?

– Det skal jeg være forsiktig med å uttale meg om, det er opp til eierne, sier Solli.

Prosjektet er strukturert som en club deal.