Det 477 mål store tomteområdet skal gi inntil 190.000 kvadratmeter etterlengtet logistikkareal i en tid hvor etterspørselen etter logistikklokaler er enorm. Nå er det klart at 360 Logistics AS blir leietaker i det første bygget som settes opp. Selskapet leier 10.000 kvadratmeter av nybygget som får et samlet areal på 19.000 kvadratmeter.

360 Logistics er en fremoverlent og fullautomatisert tredjepartsaktør som i hovedsak håndterer og leverer lager- og logistikkløsninger til nettbutikker i alle størrelser. Selskapet har hatt raskt og lønnsom vekst, noe som har gitt økt arealbehov.

– Vi har vokst mye de siste årene og ser at etterspørselen etter våre tjenester øker i takt med at netthandel tar over for tradisjonell retail. Det er bare et tidsspørsmål før vi får behov for mer areal, sier Gustav Jebsen, gründer og daglig leder i 360 Logistics.

360 har idag et fullautomatisert fullfilmentsenter på Økern i Oslo hvor de sender ut over én million pakker årlig. I samarbeid med last-mile-aktører som Porterbuddy, Instabox og Airmee tilbyr de markedets seneste cut-off med sammedagslevering i Stor-Oslo-området for ordre som kommer inn før klokken 15:00.

– Vårt fokus er å flytte grenser og gjøre moderne logistikk med rask levering allment tilgjengelig for nordiske nettbutikker, og da er det avgjørende å være tett på sluttkundene. Fabritius’ nye logistikkpark er kun et steinkast fra Oslo og dermed perfekt til dette formålet, fortsetter Jebsen.

Bygget skal BREEAM-sertifiseres og bygges som et optimalt lager- og logistikkbygg.

– Lager og logistikk er blitt en enda viktigere del av samfunnet og det har tydelig kommet tilsynet de senere årene, og vi har tro på ytterligere vekst fremover. Lagerbygg er også Fabritius sitt kjerneområde innen eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning. Signeringen av 360 Logstics er en viktig milepæl for logistikkparken vår i Drøbak og markerer forlengelsen av et partnerskap som vi har veldig gode erfaringer med og har store ambisjoner for, sier Asgeir Solheim i Fabritius.

Næringsparken blir den nærmeste logistikkparken syd for Oslo som tilfredsstiller alle krav til fleksibilitet og effektivitet for store og små leietakere. Fabritius melder om et stort potensiale for å bygge ut en betydelig lager- og logistikkpark.