Den nye møteplassen Byens Tak skal bli et serveringssted og en kulturarena for byutvikling og arkitektur. Målet er å skape en avslappende og vakker setting på toppen av det historiske høyhuset i Oslo sentrum, med 360 graders utsikt mot hele byen.

Rodeo Arkitekter er initiativtaker til satsingen. I løpet av året flytter de kontoret til 11. og 12. etasje i Youngstorget 2, toppetasjene som er best kjent som Stratos.

Sammen med Fuglen skal Rodeo Arkitekter drive Byens Tak og dele lokalene med byen. Natural State skal stå for identitet og formidling.

– Å bo i by handler om å dele. Dele på transport, opplevelser, varer og tjenester. Og selvsagt, dele på arealene. Med Byens Tak ønsker vi å vise og undersøke dette i praksis. Vi planlegger 11. etasje som rene kontorlokaler mens 12. etasje – det folk kjenner som «Stratos» – vil ha vekselbruk mellom kontor og publikumsrettede aktiviteter. Vi ser for oss en kombinasjon av relevante arrangementer, mat og drikke og stedets klassiske kvaliteter – beliggenheten, utsikten og arkitekturen, sier Henning Sunde, grunnlegger av Rodeo Arkitekter.

– Det er en glede å utvikle Byens Tak sammen med Rodeo. Vi deler en visjon om å gjøre Oslo til en bedre by. Toppen av Folketeaterbygningen er et unikt sted midt i byens hjerte. Vi skal bidra til å ta stedet inn i framtiden med vår erfaring på placemaking og drift. Og vi garanterer god kaffe og gode drinker, sier Einar Kleppe Holthe, gründeren bak Fuglen og strategiselskapet Natural State.

Daglig leder i Byens Tak blir Håkon Moslet, som også er leder for innovasjon og utvikling i Rodeo.

– For meg er dette et innovasjonsprosjekt i seg selv. Oslo er en spennende by i europeisk målestokk. Samtidig er listen over utfordringer som byen står ovenfor lang. Vi trenger et sted der vi kan ta diskusjonen, bli utfordra og i tillegg nyte livet og en god drink, sier Moslet.

Gårdeier Youngstorget Eiendom er glade for nyvinningen i toppetasjen:

– Gjennom Byens Tak vil publikum fortsatt gis tilbud med servering og opplevelser på toppen av et av byens mest ikoniske bygg. Byens Tak viderefører historie, kultur, opplevelser og god stemning i en nyoppusset toppetasje som trekker arkitektoniske linjer fra 1935 og frem til i dag, sier daglig leder Roar Thun i Youngstorget Eiendom.