Strømsø Torg 4 i Drammen som er 8.800 kvadratmeter stort huset tidligere huset Statens vegvesen. Bygget er nå totalt renovert og åpner dørene om et par uker. Gårdeier Strømsø United har som formål å utvikle hele Strømsø Torg til en fremtidig bydel. Selskapets eiere består av Dpend Eiendom, Castrum og Christensen Eiendom.

Selskapet Kontorhuset driver kontorutleie i Drammen, Lier og Asker. De leier 1.800 kvadratmeter i Strømsø Torg 4, og melder om solid interesse fra leietakere. 

– Vi har leid ut nær 70 prosent før vi har fått vist frem lokalene. Det skyldes nok flere ting – bygget er Bream-sertifisert og det er ett minutt til tog og buss. I tillegg kommer nysatsingen Drammen Street Food som fyller hele første etasje med restauranter, sier Hakon Lærum og Kolbjørn Stuvebaken i Kontorhuset i en pressemelding. 

Inn i deres lokaler i andre og tredje etasje skal blant andre Dpend, CatalystOne, Senab Eikeland og Manpower. De deler adresser med selskap som Nordea, Gjensidige og arkitektselskapet Nils Tveit. Også kollektivselskapet Brakar flytter inn.

Vekst for teamkontor

Kontorhusene kan være løsningen for bedrifter som vil ha eget kontor og også være en del av et større fellesskap. Lærum åpnet det første Kontorhuset i 2015. Da var nøkkelen for suksess cellekontorer.  

– Det har vi fortsatt, samt kontorplasser i åpne landskap. Det passer for mange, men størst etterspørsel ser vi nå for teamkontor. Hos oss trenger du bare egen PC og mobil. Resten ordner vi, påpeker han.