– En leieavtale på denne størrelsen er det lenge siden vi har inngått og det sier noe om ambisjonsnivået vi har for studiestedet, sier Øyvind Sørensen, fungerende høgskoledirektør.

I svaret fremgår det at Kunnskapsdepartementet samtykker til at Høgskolen i Molde kan inngå den fremforhandlede leiekontrakten. Saken har vært forelagt Kommunal- og distriksdepartementet, som ikke hadde merknader. Det betyr at siste hinder er passert og Høgskolen i Molde kan inngå avtale om lokaler for satsningen i Kristiansund i 20 år framover (med opsjoner).

– Dette er svært gledelig. Vi ser frem til signering av leieavtalen og det videre arbeidet frem til innflytting kan skje, bekrefter rektor Steinar Kristoffersen.

Vil raskt i gang

– Nå er vi klare til å kjøre på med den videre byggeprosessen, og regner med å starte riving og forberedelser på tomten om ganske kort tid, sier Kristin Haug Lund, daglig leder i Devoldholmen Utvikling.

De er svært fornøyde med at det gikk så raskt å avklare høgskolens leieforhold også på departementsnivå. Det har mye å si for den videre fremdriften for Campus Kristiansund.

– Vi har hatt et godt og konstruktivt samarbeid med HiMolde, og nå gleder vi oss til signering av leiekontrakt og et videre spennende samarbeid mot innflytting i Campus Kristiansund i 2024, fortsetter Lund.

Selve signeringen av avtalen vil skje i nærmeste fremtid i Kristiansund.

– Dette er en flott dag for Campus Kristiansund! En av de aller viktigste brikkene er nå formelt avklart, og vi kan fokusere enda mer på å bygge innhold og samarbeid mellom aktørene fram mot åpning høsten 2024, sier Roland Mauseth, prosjektleder for Campus Kristiansund hos Møre og Romsdal fylkeskommune.