I hver utgave av magasinet NæringsEiendom presenterer vi unge menneskers syn på arbeidsplassen og hvordan de ønsker å jobbe. Denne gangen har vi snakket med Wilhelm Wikborg Thorset. Han studerer økonomi og administrasjon, med fordypning innenfor prosjektledelse.

– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Akkurat hvilken arbeidsgiver er jeg ikke sikker på enda, men jeg håper på å kunne jobbe i en bedrift som setter pris på utvikling, og setter samarbeid høyt. Det er også viktig for meg å jobbe i et selskap som er fremtidsorientert når det gjelder endringer i samfunnet.
Jeg har fått gleden av å møte bedrifter som driver med næringseiendom igjennom en studentforening. Flere av disse kunne vært et godt alternativ, da det virker som at dette har vært viktig for disse, uten å kunne nevne noen konkret.

– Hvordan ønsker du å ha det på arbeidsplassen?

– Jeg synes det er viktig at man står sammen om oppgavene som skal løses, og at det er et felleskap både ved oppturer og nedturer. Jeg ønsker at det skal være rom for perspektiver og innspill fra de ansatte, og at det er helt i orden å spørre om råd ved nye utfordringer. Et godt sosialt samhold er også en stor del av hvordan jeg ønsker å ha det, siden man skal bruke mye av tiden sin på jobb.

– Hva er den optimale arbeidsformen for deg?

– Prosjektformen helt klart. Det at man ikke havner i en rutine med akkurat de samme oppgavene hver eneste dag, men heller ser en hvis grad av variasjon. Jeg har deltatt i noen små prosjekter tidligere, og jeg skjønte tidlig at dette er noe jeg liker. Det er forståelig at mange av arbeidsoppgavene ikke nødvendigvis er like spennende, men ved variasjon føler jeg at man blir utfordret i høyere grad når man drar på jobb.
 

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

– Det er vanskelig å si. Jeg tror på bakgrunn av globaliseringen at konkurransen blir enda høyere ettersom at tilgjengeligheten til internasjonale substitutter er større. På bakgrunn av dette vil det å kunne gi det lille ekstra innenfor kvalitet være en avgjørende faktor når man skal velge en bedrift. Videre tror jeg at mange av dagens arbeidsoppgaver blir borte igjennom digitalisering, men det ser jeg på som en positiv ting da det kan øke effektiviteten på arbeidsplassen.

Profil:

Navn: Wilhelm Wikborg Thorset

Alder: 23 år

Aktuell: Økonomi og administrasjon, med fordypning innenfor prosjektledelse