Det har vært rift om å sikre seg de attraktive hjørnelokalene i Karl Johans gate 45, hvor Hard Rock Café snart flytter ut. Nå har valget falt på Sumo, som ytterligere forsterker sin tilstedeværelse i Oslo sentrum.

–Karl Johans gate 45 er et ikonisk bygg og en viktig del av bybildet i Oslo. Eier av bygget har et svært langsiktig fokus, og det var dermed viktig for oss å finne et konsept som kan stå på egne ben i lang tid. Sumo har et unikt restaurantkonsept som vi tror vil treffe bredt, sier Nils Christian Fixdal i Anvil Asset Advisors, som representerer gårdeier Euro Real Estate i Norge.

Restauranten i det historiske bygget blir Sumos fjerde i Oslo sentrum. Lokalene er på 1.650 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer.

– Vi har  latt oss imponere over hvordan organisasjonen har stått stødig gjennom pandemien og tror dermed vi har funnet rett langsiktig partner for eiendommen, påpeker Fixdal.

Populært konsept

– Konseptet vårt har slått særs godt an på Solli Plass, Storo og Bjørvika, samt i de andre store byene i Norge og nå skal vi etablere vår nye flaggskiprestaurant i Karl Johans gate 45. Sumo-restaurantene har bred appell, og med beliggenhet midt på Karl Johan håper vi å nå ut til enda flere av byens befolkning og tilreisende til Oslo. Vi er ydmyke og beærede over å ha fått denne muligheten, sier Finn Axel Rasmussen, etableringsdirektør i Sumo.

Det er Cushman & Wakefield Realkapital som har bistått gårdeier Euro Real Estate i utleieprosessen.

– Det har vært givende å jobbe med en gårdeier som føler et ansvar for å få på plass en leietaker som bringer verdi til området. Vi har nok en gang hatt et svært godt samarbeid med eiers asset manager, Anvil, og ser frem til å jobbe med alle parter igjen i fremtiden. Vi gratulerer Sumo med nye lokaler og Euro Real Estate med godt valg av leietaker, sier retailsjef Son André Hval i Cushman & Wakefield Realkapital.

Advokatfirmaet CLP har vært utleiers juridiske rådgiver i prosessen.