Eiliv Christensen, daglig leder og partner i Tiger Eiendomskompetanse, som har ansvaret for utleien av Slottsberget 35, i Vardåsen i Asker, forteller at bygget er på 8.405 kvadratmeter og strekker seg over 6 etasjer, herunder kjeller og loft. Det majestetiske tårnet er på ytterligere to etasjer.
– Bygget er delt inn i to hovedfløyer, en for pasienter og en annen for administrasjon. Bygget var i utgangspunktet tenkt solgt, og vi var på jakt etter en kjøper som ville utvikle dette. Det egner seg spesielt godt for bolig, sier han.

Bygget er fundamentert i betong og naturstein med synlig grunnmur i granitt. Ytterveggene er i tegl og med dekorative detaljer i granitt. Murverket er gjennomgående av høy arkitektonisk og håndverksmessig kvalitet. Foto:Thomas Bjørnflaten/Nyebilder AS

Nå er salget satt på vent. Oslo universitetssykehus HF (OUS) ønsker å se på hele området under ett.

– De eier 29 eiendommer i området ved Dikemark og et anselig tomteområde rundt. Vårt salgsmandat gjelder 9 eiendommer på Dikemark, i sentrumsområde og Slottsberget 35. OUS ønsker å utsette salget av disse eiendommene for å selge alle samlet, påpeker Christensen.

Det betyr at Tiger Eiendomskompetanse skal leie ut Slottsberget 35 på korte leiekontrakter.

– Det blir ikke lenger løpetid enn fem år. Vi ønsker i utgangspunktet å leie ut hele eiendommen under ett til en kontorbruker eller noen innen kulturaktiviteter. Det gamle sykehuset egner seg også til midlertidige prosjektlederkontoreller lignende, sier han, og fremhever at eiendommen nå er tom og innflytningsklar.

Godt med plass

Den tidligere pasientfløyen ligger mot syd, og administrasjonsfløyen mot nord.

– Pasientfløyen består i hovedsak av tre like etasjer, med midtkorridor og pasientrom. Underetasjen, som har vindu over terreng, består av kontorrom og tidligere servicefunksjoner. Administrasjonsfløyens underetasje var tidligere benyttet til ulike servicefunksjoner tilknyttet virksomheten som ble drevet, beskriver utleiemegleren.
Der pasientfløy og administrasjonsfløyen møtes ligger hovedinngangen, hovedtrappeløpet og på toppen det flotte tårnet.
– Dette er en sjelden eiendom, som det er få av i markedet med en vakker beliggenhet. Området er landlig og frodig, med parklignende omgivelser, avslutter Christensen.