Construction City står klart på Ulven i 2025, og vil huse fremoverlente virksomheter innen bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen (BAE). Allerede nå, fire år før bygget ferdigstilles, er det tegnet langvarige leiekontrakter for nær 60 prosent av bygget som totalt måler 103.000 kvadratmeter.

Næringsmegler i Eiendomshuset Malling & Co, Thomas Bagn, har nær 20 års erfaring med utleie av næringseiendom. Han kjenner ikke til et prosjekt med så høy utleiegrad så lenge før ferdigstillelse.

– Det er veldig spesielt og viser at virksomhetene som flytter inn i bygget virkelig har troen på bygget, klyngesamarbeidet og tankegodset prosjektet bygger på, sier Bagn.

Han støttes av Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom.

– At aktørene som bygger Construction City, AF Gruppen og Betonmast, selv ønsket å flytte inn i bygget ser jeg på som en stor fjær i hatten for prosjektet. Det er en stor annerkjennelse om at tankene og prinsippene bak Construction City – å samle BAE-næringen for å styrke innovasjon, samhandling og bærekraft – er etterlengtet, sier Hatlemark.

I tillegg til AF Gruppen og Betonmast skal OBOS og Ellingaard Gruppen flytte sine hovedkontorer inn i Construction City. Veidekke skal bygge sitt nye hovedkontor på nabotomten med planlagt ferdigstillelse i siste halvdel av 2024.

Grundig og helhetlig konseptutvikling

Bagn mener grundig og helhetlig konseptutvikling har vært avgjørende for at så mye av bygget er leid ut.

– Det er mange kontorbygg i Oslo, og det er ikke alltid så lett å skille de fra hverandre. Construction City utmerker seg med en klar visjon og et gjennomtenkt konsept. Ja, du får toppmoderne fasiliteter, men Construction City-initiativet handler om så mye mer. Det er stedet der kloke hoder i BAE-næringen vil møtes for kunnskapsutveksling og for å drive bransjens samlede konkurransekraft videre. Det tror jeg har vært avgjørende for at så store og tunge virksomheter har tegnet leiekontrakter, sier Bagn.

Han peker samtidig på at fleksibiliteten i bygget har vært viktig.

– Summen av delte arealer og samhandlingssoner kombinert med et tilbud om å leie arealer på kort- og mellomlang sikt gjør bygget svært fleksibelt. Virksomhetene som flytter til Construction City kan dermed gjøre smidige opp- og nedskaleringer. Det blir stadig viktigere for flere og flere virksomheter, sier Bagn.

– Det er en ny form for delingsøkonomi som sikrer fleksibilitet knyttet til arealbehov, samt at leietakerne får tilgang på avansert utstyr som deles av alle. Du får rett og slett mer for mindre, sier Hatlemark.