– Dette er en milepæl for den videre utviklingen av Gardermoen som det nye storklusteret for lager- og logistikk nord for Oslo. Dette gjør det ekstra gøy å kunne signere med Sport Holding konsernet, som er en meget fin leietaker og en aktør vi kjenner godt fra tidligere. Vi ser frem til å utvikle et nytt effektiv og skreddersydd hovedlager for dem, sier daglig leder i Fabritius, Asgeir Solheim.

Sport Holding går inn i et nytt skreddersydd bygg på 35.000 kvadratmeter i Oslo Logistikkpark Gardermoen. I tillegg har Sport Holding opsjon på å utvide med 16.600 kvadratmeter høylager i forlengelsen av det planlagte bygget.

Fabritius Gruppen, Ferd Eiendom og Nordr eier Oslo Logistikkpark Gardermoen med en tredjedel hver. Men denne tomten kjøper Fabritius Gruppen og O.N. Sunde AS ut av partnerskapet.

Sport Holding har hatt en kraftig vekst innen sportsbransjen de senere årene. Selskapet håper hovedlageret vil danne grunnlag for en fortsatt lønnsom vekst i årene som kommer. Et av tiltakene for å effektivisere lagerdriften er planene for et nytt Autostore-anlegg på over 120.000 kasser.

– Samlokaliseringen i nytt moderne hovedlager for de fleste av våre sportskonsepter er et veldig viktig steg for å kunne fortsette en lønnsom vekst i sportsbransjen og kunne tilby kundene våre og butikkene tilgang på gode konkurransedyktige produkter. Vi har hatt et meget godt samarbeid med Fabritius om å utvikle bygget, så det er skreddersydd våre behov og ønsker, og vi ser stort frem til å kunne flytte inn våren 2023, sier daglig leder i Sport Holding, Ole-Henrik Skirstad.

I Ullensaker kommune er man strålende fornøyd med at Sport Holding flytter til Gardermoen.

– Det er veldig gledelig å kunne ønske Sport Holding velkommen til Ullensaker Kommune. Dette er bare starten på en større utvikling av Gardermoen og Ullensaker, som vil skape verdier for alle parter, sier ordfører i Ullensaker Kommune, Eyvind Jørgensen Schumacher

Sport Holding eies av Gjelsten og O.N. Sunde.