Eiendomsselskapet til Ståle Kyllingstad står bak Bærheim Næringspark på Forusbeen mellom Sandnes og Sola kommune. Der har selskapet satt opp et logistikkbygg som er leid ut til Schibsteds distribusjonssentral og et kombinasjonsbygg.

– Nå skal vi utvide arealet for den ene leietakeren vår, IKM Testing, som går gjennom en samlokalisering. I tillegg skal vi bygge et nytt kombinasjonsbygg til Scanlift Maskin på 1.300 til 1.400 kvadratmeter, sier Glenn Cato Myklebust i IKM Eiendom.

Selskapet sitter også igjen med ca. 10 mål som kan bebygges i området.

– Avhengig av bygg og leietaker, har vi i utgangspunktet mulighet til å bygge 6.000 kvadratmeter grunnflate. Men vi kan også gå opp i høyden, sier Myklebust til NæringsEiendom.

Godt trykk i markedet

– Hvordan er markedet for kombinasjonseiendommer nå?

– Det er et bra marked nå. Vi får flere forespørsler fra potensielle leietakere, så det er et godt trykk i dette markedet i Rogaland. Det er mye vi regner på, sier Myklebust.

Selskapet eier 100.000 kvadratmeter næringseiendom totalt, men det er ikke noe ledighet i kombinasjonsbyggene.

– Det vi har av ledighet hos oss, er rene kontorbygg. En utfordring er at leietakerne for kombibyggene ofte har korte tidsfrister, da det ofte går 12 til 18 måneder å bygge nytt, sier Myklebust.

– Betyr det at de planlegger for dårlig?

– Nei, men jeg tror etterspørselen til våre kunder har økt, og dermed så kommer plassbehovet tidligere enn de hadde sett for seg. sier Myklebust.

På spørsmål om IKM Eiendom vil kjøpe flere tomter for å utvikle kombinasjonsbygg og verksted, svarer han at dersom tomten er stor nok, så vil de vurdere det.

– Men det er jo konkurranse med andre som har tomter her i området. Det er mange muligheter til å få tomter, så det blir et spørsmål om pris.