– Haakon VIIs gate er en utmerket beliggenhet midt i CBD, og den foredlingen Braathen Eiendom har gjort med bygget de senere årene gjør dette til et av byens aller beste bygg. For oss som kunnskapsbedrift er dette et ledd i et strategisk valg om å skape attraktive arbeidsplasser og å posisjonere oss som et ledende meglerhus, sier leder i Newsec, Jon H. Dahlberg Årstad.

Selskapet flyttet fra Filipstad Brygge og inn i Haakon VIIS gate 2 i Vika april 2021. Leiekontrakten er på 8 år.

Foto: Niklas Hart      

Gudmund Harlem, leder for utleie i Newsec, er glad for å være en del av «Braathen Eiendom-familien».

– De gode fasilitetene og tjenestene Braathen Eiendom tilbyr gjennom sitt Flyt-konsept gjør at vi kan fokusere på vår egen virksomhet og verdiskapning. For oss er det viktig å være en ettertraktet arbeidsplass, våre lokaler skal være mer enn et sted hvor ansatte gjør en jobb, det skal være et hjem, en møteplass og et samlingsted, også for private arrangementer, sier han.

Særlig etter pandemien har Newsec vært opptatt av fleksibilitet i arbeidshverdagen. Utover muligheten til hjemmekontor, er ikke de ansatte låst til en plass på kontoret. De velger arbeidsted ut ifra oppgave. Slik at kontoret skal bidra til bedre og mer effektive arbeidsprosesser.

– Vi tror kontoret vil ha en betydningsfull rolle for bedrifter også i fremtiden. Hjemmekontor er fint til tider, men i vårt daglige arbeid er vi avhengig av jevnlig kontakt med våre ansatte. På hjemmekontor går du ofte glipp av de uformelle samtalene, påpeker han og understreker at et godt utformet kontor har stor betydning for å utføre en god jobb. Derfor har de etablert alt fra stillerom, møterom og fleksirom, med stor vekt på teknisk utstyr. De har også flere sosiale soner hvor de ansatte kan jobbe, ha mindre møter med kollegaer eller en hyggelig prat.

Foto: Niklas Hart

Verdi internt og eksternt

IARK har vært interiørarkitekt i de nye lokalene til Newsec. Interiørarkitekt, Nanna Lersbryggen forteller at prosjektet er et resultat av et langt og godt samarbeid.

– Vi har fått lov til å dykke dypt ned i identitet, ambisjoner og ønsker fra alle lag av bedriften. De har helt fra starten av hatt et bevisst forhold til hva disse nye kontorlokalene kan gi av verdi både internt ovenfor de ansatte, og som et samlingspunkt for kunder, samarbeidspartnere og bransje kollegaer, forteller hun.

Foto: Niklas Hart

Ønsket til Newsec var å skape en raus sone i det du kommer inn i lokalet, som både kan huse uformelle samtaler, være et fint sted å starte fredagspilsen, invitere kunder og samarbeidspartnere til middag rundt det store spisebordet, og generelt være et sted hvor folk trives og vil være.

– Vi har også hatt fokus på å integrere Maps teknologien til Newsec, og den innebygde skjermen er spesielt tilrettelagt for presentasjoner av blant annet dette. Spisestuen kan skjermes med gardiner, og opplevelsen i rommet er komplett tilrettelagt med integrert lyd og topp AV-utstyr, beskriver interiørarkitekten, og legger til at rommet har mange av kvalitetene vi kjenner fra en hyggelig spisestue, men samtidig er det fullt funksjonelt som møterom eller til presentasjoner.

Underbyggende for de sosiale sonene og samlingspunktene er at de skal fylle flere formål. Dette tror Lersbryggen vil skape liv i hele lokalet i løpet av dagen, og åpne for bruk til sosiale sammenhenger og sosiale happenings utover arbeidstiden.

Foto: Niklas Hart

Kontinentalt møter nordisk

Når du entrer kontorene til Newsec blir du møtt av solide materialer, som travertin og valnøtt, eikeparkett og en flott himling med alt integrert fra Kreon.

– Da prosjektet fikk sin form og sine materialer var målet å skape lokaler som ga et solid og flott inntrykk, men samtidig beholdt varme og lunhet, var inviterende og imøtekommende, forklarer Lersbryggen og understreker at de de ønsket å skape noe nytt, noe man husker.

Derfor har de valgt møbler som overrasker, og som ikke alle har sett før.

– Det fant vi hos den spanske produsenten Viccarbe. Kombinert med klassiske nordiske materialer som lys eik, har prosjektet fått et spennende preg av det kontinentale satt opp mot et nordisk enkelt formspråk, sier hun og fortsetter: – Det som også setter et sterkt preg på prosjektet er de gjennomgående høye kvalitetene som er i byggets egen design manual. Travertin på kjernevegger og spilehimling som standard er det ikke alle lokaler som kan skilte med.

Foto: Niklas Hart

Arkitektene i Hille Strandskogen Arkitekter imponerer Lersbryggen, hun fremhever at de har gjort en flott jobb med bygget.

– Det har vært en stor glede å få være med å videreforedle dette sammen med dem, og tilføre bestanddelene som gjør dette til et hjem for Newsec.

Fremtidens arbeidsplass

På bakgrunn av pandemien og den siste tidens arbeidserfaringer har IARK tilrettelagt for Teams og video i alle små og store møterom, samt åpne møteplasser. Alle skjermer er innebygget i en spesialbygget vegg av valnøttfinér. Garderobe og kjøkken er tegnet av IARK og bygget av Interiørverkstedet.

Arbeidsarealet er utformet som 3 landskap med god kontakt, alle ligger rundt et samlingspunkt i midten. Arbeidsområdet skal legge til rette for samhandling og informasjonsflyt, det var avgjørende for Newsec. For øvrig har alle arbeidsplassene lik utforming, slik at det skulle være enkelt å gjøre omrokkeringer – de ønsket å kunne flytte mennesker i stedet for møbler.

Foto: Niklas Hart

Gjennomgått en betydelig foredling

Haakon VIIs gate 2 er tegnet av arkitekt John Engh og oppført i 1958. De senere årene har bygget vært gjennom en omfattende oppgradering. Dette er det første bygget hvor Braathen Eiendom har innført sitt Flyt-konsept, med etablering av fleksible kontorarealer, møterom og auditorium for utleie, en stor resepsjon betjent av Braathens faste ansatte, og Restaurant HAAKON. HAAKON er byggets bespisningstilbud og driftes av Dugurd, i likhet med Braathens øvrige Flyt-restauranter. Dugurd leverer hjemmelaget sunn mat av høy kvalitet, hvor maten i hovedsak er kortreist og/eller økologisk. Men aller viktigst er at lunsjen skal være så god at den blir dagens høydepunkt.

Foto: Niklas Hart

– Haakon VVIs gate 2 har de siste årene vært gjennom en betydelig foredling med større ombygginger i alle fellesarealer og Flyt-arealer. Design og arkitektur er gjort i samarbeid med Hille Strandskogen Arkitekter, og sammen med dem har vi også landet en egen designmanual for kontoretasjene i bygget. Dette er et bærekraftig valg hvor det er lagt vekt på tidløs design og god materialbruk som skal være gjennomgående for hele bygget, sier Ingrid E. Moe, direktør for utleie og marked i Braathen Eiendom.

For Newsec sine lokaler har kombinasjonen av byggets designmanual og arbeidene til IARK gitt et flott og gjennomført resultat.

– De grunnleggende og tidløse grepene i designmanualen er beholdt, men Nanna og IARK har tilført nye kvaliteter og løftet dette til et nytt nivå. Vi er veldig stolte over Newsec sine lokaler, og det tror og håper jeg at Newsec-gjengen er også, fremhever Moe.

Foto: Niklas Hart

Booker fasiliteter på tvers av porteføljen

– Samtidig med at vi har ferdigstilt arealer for Newsec og Hexagon i 5. etasje, har vi utvidet Flyt-konseptet ved å etablere dette også i byggets 3. etasje. Nå har vi totalt to etasjer hvor vi tilbyr fleksible og fullservice Flyt-kontorer i bygget, forklarer hun og påpeker at de har hatt god etterspørsel med mange gode kunder som er på vei inn.

– Etter en noe rolig vinter og vår opplevde vi heldigvis at etterspørselen tok seg godt opp frem mot sommeren i takt med at smittetallene sank og flere så for seg å komme tilbake til kontoret innen kort tid, sier direktøren for utleie og marked.

Nå som Braathen Eiendom har åpnet Flyt i både Dronning Eufemias gate 8 og 16 i tillegg til i Vika, kan deres kunder bruke fasilitetene på tvers. Totalt har de tilgang til over 30 møterom og 3 auditorier, samt restaurant- og eventarealer i alle tre byggene.

– Vi opplever at kundene setter stor pris på dette og at de nå begynner å booke fasiliteter på tvers av porteføljen. Vi gleder oss også til at enda flere er på plass i byggene og at vi etter sommeren kan invitere kundene våre til ulike nettverkstreff innad i Braathen-fellesskapet, sier hun.

Foto: Niklas Hart