Oslo K er et kontorbygg på 30.000 kvadratmeter som ferdigstiller OBOS sitt byutviklingsprosjekt i Kværnerbyen. Nexans flytter inn i et moderne smartbygg med brukerne i sentrum.

– Vi hadde en rekke kriterier vi gikk etter da vi skulle ha nye kontorlokaler, og Oslo K scoret totalt sett best for våre krav. Nå gleder oss til nye og freshe lokaler over 2,5 etasjer, i stedet for syv, forklarer Kristin Hessen, kommunikasjonsdirektør i Nexans og prosjektleder for flyttingen.

Kristin Hessen, kommunikasjonsdirektør i Nexans og prosjektleder for flyttingen.

Hun forteller at eier og utbygger OBOS Eiendom har vært imøtekommende på deres krav og behov.

– Blant annet skulle vi ha plass til laben vår, som gir noen spesifikasjoner utenom det vanlige. Vi har opplevd godt samarbeid med OBOS, sier Hessen.

OBOS Eiendom har jobbet tett sammen med Nexans for å ferdigstille både kontorlokaler og fellesarealer i Oslo K i tiden opp mot innflytting. Alt er klargjort for den første leietakeren, mens bygget i sin helhet ventes å være helt klart ved årsskiftet.

– Vi i OBOS Eiendom er glade for å ønske Nexans velkommen til sin nye arbeidsplass. Vi håper både bygget og bydelen vil tilføre kvaliteter som gjør hverdagen enklere for Nexans ansatte, sier Nils Morten Bøhler, konsernsjef for eiendom i OBOS.

Nexans er et fransk teknologiselskap, men med norske røtter som strekker seg tilbake til 1915. De leverer kraft- og kommunikasjonskabler, og er en av verdens ledende leverandører av høyspente sjøkabler. I Norge ligger hovedkontoret i Oslo K i Kværnerbyen, mens de har fabrikker i Langhus, Halden og Rognan.

En ny arbeidshverdag

Hessen mener at Kværnerbyen har kvaliteter som flere burde vite om.

– Mange tror at det ikke finnes så mye i området, men her er det et servicetilbud som kommer ansatte til gode, som nye serveringssteder, blomsterbutikk, dagligvare og apotek. Det er et hyggelig område som vi tror våre ansatte vil sette pris på, sier hun.

For Nexans markerer innflyttingen i Oslo K også overgang til en ny arbeidshverdag.

– Innflyttingen sammenfaller med gjenåpning av kontoret, etter lang tid på hjemmekontor. Vi tar selvfølgelig hensyn til gjeldende smittevernregler og legger fremdeles til rette for bruk av hjemmekontor, men håper å se mange i de nye kontorene fremover, sier Hessen.

Møteromssenteret i Oslo K tilgjengeliggjør i tillegg 14 møterom og et auditorium for leietakerne.

– Vi kommer til å bruke møteromssenteret til alle våre eksterne møter, noe som gjør det enkelt å overholde alle hensyn til sikkerhet og konfidensialitet, sier Hessen.