Det var eiendomsinvestoren NREP som sikret seg det aller siste kontorlokalet i VIA. Bygget ligger i Oslos sentrale businessdistrikt og skal huse noen av Norges største aktører innen bank, finans, jus, eiendom og rådgivning. Kvartalet blir en kombinasjon av moderne kontorer, kontorhotell, servering, handel og helsetilbud, og vil stå ferdig etappevis utover høsten. VIA er også et forbildeprosjekt for effektiv energihåndtering og bærekraftige løsninger i valg av materialer, teknikk og utforming.

Eiendomsinvestoren NREP inngikk før sommeren kontrakt om det siste kontorlokalet i det 62.500 kvadratmeter store komplekset.

– Veksten vi har opplevd det seneste året gjør at vi vokser ut av våre eksisterende lokaler i Vika. Vi ønsket ikke å flytte langt, og valget falt til slutt på VIA. VIAs profil er i tråd med NREP sine egne ambisjoner hva angår kvalitet og bærekraftige løsninger og vi gleder oss til å flytte inn i nye lokaler, rigget for videre vekst, sier Janecke N. Rondan, HR partner i NREP.

VIA (tidligere House of Oslo) vil styrke bylivet i Vika med nye byrom, spennende spisesteder og butikker på bakkeplan. Oppover i etasjene blir det kontorlokaler med god utsikt og gode, bærekraftige løsninger. Prosjektet skal sertifiseres med BREEAM-NOR Excellent og Energiklasse A.

Stolte

VIA eies og utvikles av Storebrand og Aspelin Ramm, som er veldig fornøyd med at bygget er fullt utleid.

– Vi er stolte over at en kvalitets- og miljøbevisst organisasjon som NREP har valgt å leie hos oss, og det blir stort å se VIA-kvartalet ferdigstilt og innflyttingsklart, etter mange år med byggearbeider og planlegging, sier Nina Westby Ranum, daglig leder i VIA Vika.