Plan- og bygningsetaten har vært leietaker siden 2003, og etaten har nå valgt å fornye leieavtalen med Entra som omfatter cirka 13.000 kvadratmeter med kontorlokaler.

– Bygningen er godt tilpasset vår virksomhet slik at vi kan levere de beste tjenester for Oslos innbyggere. Eiendommen i Vahls gate har dessuten en strategisk plassering med et velutbygd kollektivtilbud i umiddelbar nærhet, noe som er viktig for både våre medarbeidere og besøkende, sier etatsdirektør Siri Gauthun Kielland i Plan- og bygningsetaten.

Den nye avtalen gjelder fra første kvartal 2023. I forbindelse med fornyelse av leiekontrakten vil teknisk anlegg i bygget bli skiftet ut, og det vil også bli gjennomført en innvendig oppgradering slik at bygget vil være godt rustet for å sikre Plan- og bygningsetaten et godt kontormiljø i mange nye år.

– Det er svært gledelig at Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune viser fornyet tillit til Entra ved å forlenge med ti nye år. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, og vi skal fortsatt strekke oss langt for å sørge for et godt kundeforhold videre, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra ASA.

Vahls gate 1-3 ligger sentralt i Oslo sentrum øst med et godt utbygd kollektivtilbud rett i nærheten. Det er kun noen få minutters gange til buss og trikk i Hausmanns gate og Tøyengata og tre minutters gange til T-bane og åtte minutter å gå til Oslo Sentralstasjon.

Fokus på om- og gjenbruk

Eiendommen i Vahls gate 1-3 er tegnet av Hille Melbye og ble oppført i 2002. Bygget, som er et rent kontorbygg fordelt på 7. etasjer, er innredet med en blanding av cellekontorer og åpent landskap. I forbindelse med den nye avtalen blir bygget oppgradert til å møte dagens miljøkrav. Dette innebærer blant annet at eiendommen miljøsertifiseres med BREEAM In-Use med en ambisjon om nivå «Excellent», og det vil være fokus på om- og gjenbruk i ombygging, redesign og møblering. Bygningen skal få et lavere energiforbruk enn gjennomsnittet for tilsvarende bygg gjennom bruk av fjernvarme, ny belysning og ny ventilasjon. Sammen med leietaker vil Entra legge til rette for at sorteringsgraden på avfall blir på minst 80 prosent.