Kledd i hvit marmor og glass finner du kontorbygget, Hoffsveien 4 på Skøyen. Her har Omega Media tatt over den øverste etasjen på nærme 800 kvadratmeter. Mer fornøyd leietaker skal du lete lenge etter.

– Vi har leid mange steder, men vi har aldri hatt det samarbeidet vi har følt det har vært med Eiendomsspar tidligere. De har tatt sjansen i å investere i lokalet, og løftet det til nye høyder sammen med oss som leietaker. I en så stor grad av personalisering at jeg nå ser på bygget som vårt og ikke Eiendomsspars sitt, sier Erling Løken Andersen, CEO i Omega Media, og ler godt.

Og det er akkurat slik Christian Ringnes og Eiendomsspar vil ha det.

– Det er slik vi helst vi ha det. Det er så gøy med Erling, han er kunstinteressert og vi møtte hverandre fort mentalt på dette punktet. De har designet tepper og bord selv – det er kult! Og se på den stolen, sier Christian Ringnes, administrerende direktør i Eiendomsspar, og peker på en gul Tom Dixton, Pylon Chair i lobbyen, som visstnok også er god å sitte i.

Foto: Nadia Norskott

Lokalene er strippet, taket åpnet, gulvet dekket av betong og veggene malt sorte, noe som gir kunsten den oppmerksomheten den fortjener. Kombinert med glass og fabelaktig utsikt gjør det at rommene oppleves stilrene og luftige.

– Vi hadde en kul ramme med selve utsikten, og fikk Eiendomsspars hjelp til å pusse opp akkurat som vi ville. Vi har fylt opp med kunst, slik at vi får treenigheten med arbeidsmiljø, kunst og lokaler. Det er høy teknisk stander på bygget, og de har oppgradert ventilasjonsanlegget – det er prikken over i-en. Vi er kjempefornøyde, sier Andersen henrykt.

Foto: Nadia Norskott

Nesten som på nattklubb

At det har vært kostbart er det ingen tvil om. Ringnes forteller at det å fjerne himlingen, for å løfte takhøyden er et fordyrende ledd.

– Når du fjerner himlingen må du behandle alt som er over, og oppgradere ventilasjonsanlegget – det har flere krav nå enn tidligere. Men når resultatet blir så bra som nå, er det helt klart verdt det, sier han humørfylt, og peker på et nytt maleri som begeistrer han. Kunstverket er malt i fire dimensjoner, slik at du kan se på det med black light, 3D-briller og UV-lys.

Foto: Nadia Norskott

Ansatte i Eiendomsspar forteller også om morsomme telefoner fra forbipasserende som har observert den øverste etasjen på kveldstid, og lurer på hva som skjer på toppen av Hoffsveien 4. Kontoret har nemlig lysrør i taket spesialtilpasset for Omega Media. Etter kontortid kan du se ulike lysstriper pryde toppetasjen, nesten som på en nattklubb. Dette skaper en signaleffekt for hele bygget.

– Visjonen vår var at lokalene skulle se ut som om et romskip hadde krasjet inn i en fabrikk, og det har vi fått til, sier Andersen.

Foto: Nadia Norskott

Høy grad av kulhet

Det første som møter deg når du kommer ut av heisen i 8. etasje er lobbyen med to møterom. Entrer du de automatiske skyvedørene i knæsj grønt kommer du inn i hjerte av bedriften. Her finner du et åpent landskap med arbeidsplasser, tre møterom, sjefens kontor, og et loungområde.

– I loungen er det lov å prate og her skal det ikke være formelt. Vi har prøvd å lage en stue, videre har du flere teamsrom, kjøkken og kontoret til salgsavdelingen, sier Andersen og påpeker at de hadde behov for teppe ettersom lydnivået og akustikken er en annen. Teppene har de designet selv, og er produsert av EGE Carpets.Foto: Nadia Norskott

– Dette sprang ut fra våre behov, det veldig spesialtilrettelagt, men samtidig svært anvendelig. Hele etasjen er vår. Her har vi produksjon, innhold og design. Vi har godt med plass til våre 30 ansatte, sier han og fremhever at godt arbeidsmiljø er det viktigste for dem.

– Man kan tjene penger, men er det ikke gøy på jobb har man ikke mye. Det var en investering vi tok i dette lokalet for å få den kulheten vi skal ha, sier han.

Foto: Nadia Norskott

Omega Media har et søsterselskap, Kyros. De jobber med IT-løsninger og sitter i et helt eget rom.

– Vi tegnet ikke kjøkkenet vårt selv, men jeg synes det er morsomt at Eiendomsspar satte inn to vinskap, både på kjøkkenet og i lobbyen. Det er kjempebra, ler han.

Foto: Nadia Norskott

Liv i huset

IARK har bistått Eiendomsspar i rehabiliteringen av fellesarealene i bygget. Nanna Lersbryggen, interiørarkitekt i IARK, forteller at målsetningen har vært å gjøre bygget mer attraktivt og funksjonelt for fremtidige leietakere. Å utvide kapasiteten, og ta bygget inn i fremtiden med topp servicetilbud og design.

– Design og materialitet bygger opp under «hotellfølelsen» der resepsjonen med tilhørende bakvegg er det første man møter. Her tilbys det «lille ekstra» for brukerne i bygget. Veggene og taket i resepsjonsarealet er kledd med valnøttfinér med lyssatte nisjer hvor utvalgte objekter fra Eiendomsspar sin kunstsamling er plassert, forklarer hun og fremhever at den spesialbygde trappen binder etasjene og de sosiale sonene sammen.

Foto: Nadia Norskott

– Lyskassen over kaffebaren i 2. etasje er godt synlig fra resepsjonsområdet. Dette, sammen med trappen innbyr til bevegelse mellom etasjene. De ansatte kan starte dagen med en god kopp kaffe, og kanskje et uformelt møte i en av de hyggelige lounge områdene i 2. etasje. Gjester i det tilhørende møtesenteret kan inviteres inn til lunsj, og kanskje ta opp PC-en og jobbe litt i den hyggelige kaffebaren før de beveger seg videre, sier Lersbryggen.

Foto: Nadia Norskott

Publikumsarealene fremstår nå som nye med en tidsriktig og imøtekommende resepsjon og kaffebar, som uformell møteplass fra morgen til kveld. Personalrestauranten fungerer som byggets samlingspunkt med en trivelig og dynamisk atmosfære.

– Høy servicegrad og en variert meny med stort fokus på sunnhet og bærekraft er en selvfølge. Interiøret er klassisk og av høy kvalitet – og gir assosiasjoner til en elegant restaurant eller hotellobby, utmerker hun.

Foto: Nadia Norskott

Toma har ansvaret for å drifte kantinen.

Rune Richardsen, direktør eiendom i Eiendomsspar fremhever at kantinen vanligvis blir brukt fra 11.00–12.30, og at det er dårlig utnyttelse av et såpass stort areal.

– Vi ønsker at kantinen skal være noe mer enn et sted du spiser lunsj, at det også kan fungere som en arbeidsplass. Enten at du tar med den PC-en og tar en kaffe og jobber derfra, eller til uformelle møter. Da får vi liv i fellesarealet gjennom dagen, avslutter Richardsen.

Foto: Nadia Norskott