I hver utgave av magasinet NæringsEiendom presenterer vi unge menneskers syn på arbeidsplassen og hvordan de ønsker å jobbe. Denne gangen har vi snakket med med Kaja Rode. Hun tar en bachelorgrad i Retail Management.

– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Med en stor lidenskap for musikk- og klesbransjen, er mitt største ønske å kunne kombinere disse to i arbeidslivet. Jeg har ikke en spesifikk arbeidsgiver som jeg drømmer om å jobbe for, derimot er det viktig at vi har felles verdier og jobber godt sammen. Til sommeren har jeg fullført min bachelorgrad i Retail Management, og er klar for nye og spennende utfordringer.

– Hvordan ønsker du å ha det på arbeidsplassen?

– På arbeidsplassen er det viktig å ha gode kollegaer som støtter, motiverer og hjelper hverandre. Jeg mener at nøkkelen til suksess er god kommunikasjon. Samtidig er det betydningsfullt å ha en trygg arbeidsplass der man kan dele ideer og meninger for å nå felles mål, samt respektere hverandre.

Kaja Rode er 22 år og studerer Retail Management. Foto: Caroline Ingeberg

– Hva er den optimale arbeidsformen for deg?

– Som en kreativ og energisk person liker jeg å jobbe både på egenhånd og i samarbeid med andre. Den optimale arbeidsformen for meg må være at hver dag er forskjellig, slik at jeg kan utvikle meg og tilegne ny kunnskap. Jeg er nysgjerrig og ønsker å reise rundt i verden for å oppleve og lære, men samtidig ha en fast arbeidsplass med kolleger.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

– Retailbransjen og arbeidslivet generelt vil sannsynligvis preges av store fremskritt innen teknologi. Selv om butikkdøden stadig omtales i media, tror jeg butikkene vil tilpasse seg markedet sammen med den økende netthandelen. Om 20 år tror jeg arbeidslivet vil bestå i mye digitalt arbeid som kan gjennomføres hvor som helst. Jeg ser for meg et mer kreativt og spennende arbeidsliv der nytenkning og innovasjon står sterkere enn noen gang.