– Med denne flyttingen kommer vi enda tettere på våre mange kunder, partnere og de store økosystemene. Videre ser vi frem til å kunne tilby våre medarbeidere en ny og moderne arbeidsplass, tett på byens puls i sentrum av Oslo, sier Stefano Holguin, administrerende direktør i SAP Norge.
SAP Norge, er en leverandør av forretningssystemer. De har inngått avtale om å leie cirka 1.700 kvadratmeter i Entras nye kontorbygg i Universitetsgata 7–9 på Tullin i Oslo sentrum. Avtalen har en varighet på sju år med innflytting i første kvartal 2022.
– Vi i SAP Norge har lagt ekstra vekt på bærekraft i vårt valg av kontorlokaler. Lavt energiforbruk er sentralt i SAPs bygninger og datasentre globalt, og SAP har etablert kriterier for investeringer med bruk av grønne data, sier Astrid Thommesen Sæbø, CFO i SAP Norge, og forsetter: – Vi gleder oss til å kunne ønske kunder og partnere velkommen til vår nye miljøvennlige lokasjon, som blant annet vil ha fremragende fasiliteter til for eksempel workshop for design-tekning og kreativt innovasjonsarbeid.
 

Illustrasjon: 3D Estate

SAP Norge leier hele 10. etasje, og utleiegraden for eiendommen er nå oppe i 93 prosent.

 
Et teknologisk knutepunkt i sentrum
På Tullin skapes det nå et levende kvartal, som vil revitalisere og aktivisere området med en spennende miks av kontorleietakere, studenter og et rikt utvalg av serverings- og bespisningstilbud. Entras mål er å legge til rette for en mangfoldig bydel med variert arkitektur og en god blanding av nybygg og bevaring av eldre bygningsmasse. Universitetsgata 7-9 er et nybygg som skal stå ferdig mot slutten av året, og er en viktig brikke i revitaliseringen av Tullin.
– Det er gledelig at SAP Norge velger seg Universitetsgata 7-9 på Tullin som sitt hovedkontor i Norge, og vi tror de vil passe godt inn i det som vil bli et innovativt og teknologisk knutepunkt i Oslo sentrum. Vi ser frem til å ønske de velkommen inn i toppetasjen i helt nye og eksklusive lokaler, og vi er sikre på at SAP Norge vil finne seg godt til rette, sier Tore Bakken, direktør for marked- og eiendomsutvikling i Entra.
 
Innovativ arbeidsplass
Kontorbygget i Universitetsgata 7-9 har miljøambisjoner. Bygget planlegges å tilfredsstille miljøsertifisering BREEAM-NOR Excellent og energiklasse A.
– Dette kontoret samsvarer med SAP som en fremtidsrettet aktør i bransjen og vil ytterligere bidra til utveksling av innovasjon på arbeidsplassen. Vi vil takke alle parter for et godt samarbeid, uttaler Haakon Skandsen i Colliers International Norge, som har vært rådgiver for SAP Norge i valget av nytt hovedkontor for Norge.