Norwegian Property etablerer i disse dager Norges første elbåthavn, og stiller grunn til rådighet som en del av en viktig utvikling og tilrettelegging av lademuligheter i bybildet. BKK tar ladesuksess fra vei til sjø, og Aker Brygge blir første del av et historisk ladernettverk i Norge.

– Norge har ledet an i elbilrevolusjonen. Nå vil vi hjelpe til med elbåter, sier konsernsjef i BKK, Jannicke Hilland.

BKK er et av Norges største kraft- og fornybarkonsern, og har ambisjon om å bli størst på elektrifisering i Norge.
– Det vil ta tid før elbåtmarkedet blir stort, men skal det bli et marked må lading være trygt og tilgjengelig. På Aker Brygge Marina ønsker vi å være fremtidsrettet og tidlig ta posisjon som utfordrer og tilrettelegger for elektriske båter, sier Geir Olav Heggerroll, daglig leder av Aker Brygge Marina.

– Det er en milepæl for oss i Norwegian Property og Oslo kommune som helhet. Tilrettelegging av elbåthavn er et av årets nye tiltak i Aker Brygges omfattende plan for å fremme et bærekraftig byområde, sier Ane Grimsmo, finans og bærekraftsjef i Norwegian Property.

Hun forteller at kjernen i bærekraftstrategien er å kombinere større strukturelle initiativer med små tiltak som monner.

Henter energi fra Oslofjorden

Utover ladefasiliteter for elbåter har Aker Brygge installert en sjøvannspumpe som bruker energi fra Oslofjorden til å varme opp og kjøle ned kontorer. I tillegg er både drift

og bygging av nybygg på Norwegian Properties eiendom forpliktet til å følge strenge bærekraftskrav i henhold til BREEAM-sertifiseringer.

– Vi jobber strategisk med krav og infrastruktur kombinert med små lokale tiltak med grønn verdi, avslutter Grimsmo.