– Vi i Thon Eiendom er veldig glad for at Oslo Røde Kors har signert leieavtale om nye kontorlokaler i Hausmanns gate 23. Eiendommen ligger i et attraktivt og urbant område i sentrum. Vi er imponert over arbeidet vår nye leietaker gjør for Oslos befolkning med sitt frivillige arbeid og stolt over at de flytter inn i en av våre eiendommer, sier direktør for næringseiendom i Thon Eiendom, Annette Hofgaard.

Det nye hovedkontoret til Oslo Røde Kors vil gå over fire etasjer.

Et aktivitetshus for ungdom

Elin Holmedal, daglig leder i Oslo Røde Kors, forteller at de gleder seg til å flytte inn i nye lokaler som er tilpasset organisasjonens behov.

– Oslo Røde Kors har i et normalår cirka 3.800 frivillige. Mange av de møtes jevnlig. Å være mer synlige og tilgjengelige på gateplan med store vinduer og innbydende lokaler er viktig for frivilligheten og deltagerne våre. Vi ønsker at det skal være lav terskel for folk å ta kontakt med oss og stikke innom. Alle er velkomne, sier Holmedal.

De nye lokalene vil romme blant annet et aktivitetshus for ungdom, Stella kvinnesenter som er viktige møteplasser, digital leksehjelp og samtaletilbudet for barn og unge, Kors på halsen. I tillegg til aktivitetstilbudene, vil de nye lokalene ha kontorplass til de 80 ansatte som samlokaliseres i sentrum.

– Vi hadde et behov for å samlokalisere og samle de ansatte som jobber i sentrum. De nye lokalene våre i Hausmanns gate har en mer arealeffektiv løsning og mer åpne, fleksible lokaler. Dette vil bidra til å skape det fellesskapet og samarbeidet vi ønsker, sier Holmedal.

Organisasjonen vil fortsatt ha cirka 20 ansatte som har arbeidsplass utenfor sentrum.

Innflytningsdato for Oslo Røde Kors er 1. desember 2021.