Hanne Kverneland Nebo, revisjonspartner og kontorleder i Ernst & Young Drammen, forteller at de tok valget basert på flere kvaliteter, men verdsetter spesielt at SporX gjennomgående har prioritert miljø og bærekraft.

– Den sentrale beliggenheten, med umiddelbar nærhet til togstasjonen, og den flotte utsikten mot elva, gjorde at totalen var vanskelig å matche. Valget for oss var ganske enkelt, da SporX har alle de kvalitetene vi ønsker oss, sier hun.

Sammen med Vestaksen Eiendom er DARK med å utvikle det nye SporX. Bygget har høye miljøambisjoner, og er planlagt oppført med en hovedkonstruksjon i norsk kortreist massivtre. Ambisjonen er en BREEAM-NOR Outstanding sertifisering, passivhus-standard og energiklasse A.

Kverneland Nebo påpeker at Ernst & Young har behov for kontorplasser som kan leies over kortere perioder.

– I EY Drammen har vi mange ansatte med varierte arbeidsdager. Det krever en kontinuerlig mulighet for kontortilpasning, sier hun.

Da de signerte leiekontrakten i oktober 2020, var det derfor viktig for dem at tilpasningsmulighetene var gode og at dialogen med utbygger og utleier fløt godt.

Knutepunkt

For EY er det viktig å ha lokal tilstedeværelse i Drammen, med nærhet til næringslivet som finnes i byen. Nå som kontoret flyttes enda nærmere togstasjonen, vil det nye kontoret i Drammen bli et betydningsfullt knutepunkt for omkringliggende kontorer i Tønsberg, Porsgrunn, Kongsberg, Hønefoss og ikke minst Oslo.

– Drammen er et viktig marked og knutepunkt for både ansatte og kunder i Ernst & Young, og nå gleder vi oss stort til innflytting, avslutter hun.