Snøbyen blir en bydel med 6.000 innbyggere, 2.000 arbeidsplasser og 600 skoleelever og lærere, besøkende og tilreisende. Her vil man dele kompetanse, inspirere til bevegelse og utvikle et knutepunkt for et aktivt næringsliv. Eierne bak prosjektet er Selvaag AS, Canica, Oslo Pensjonsforsikting, Baumann Invest, Malling & Co og Lørenskog Kommunale Pensjonskasse.

Verdens største skihall, SNØ, åpnet i fjor. Store deler av boligutviklingen og deler av næringslokalene er på plass. Nå starter også byggingen av Thon Hotel SNØ, som vil ligge i direkte tilknytning til skihallen.

– Olav Thon Gruppen har stor tro på dette spennende prosjektet. Området på Lørenskog er attraktivt, og OTG har fra før betydelige eierinteresser her, blant annet kjøpesenteret Triaden og boligprosjektet Skårerløkka. Pandemien har satt mye på vent, men vi satser for fullt på denne destinasjonen. Hotellet SNØ, og SNØBYEN, vil bli flott og særegent. Hotellet får 289 gjesterom, elegant restaurant og bar, og stor konferanseavdeling. Thon Hotel Snø blir et hotell hvor du kan praktisere ski in/ski out! Vi ser frem til å ferdigstille hotellet og tilby våre gjester ekte skiglede – året rundt, sier Olav Thon.

Full fart

Administrerende Direktør i Snøbyen, Erik Hammer, er fornøyd med fremdriften i prosjektet.

– Det at Olav Thon Gruppen nå velger å igangsette byggingen av Thon Hotel SNØ er en bekreftelse på at både visjonen for Snøbyen og det forretningsmessige potensialet i å etablere seg her har funnet gehør hos sterke aktører i bransjen. Bygging og utleie av næringslokaler er i full gang, og planlegging av aktiviteter og servicetilbud følger oppsatt fremdrift. Det betyr at vi er klare til å fasilitere bedrifter, beboere og besøkende etter hvert som samfunnet åpner opp igjen, sier han.

– Beliggenheten mellom Gardermoen og Oslo Sentrum er også perfekt. Her vil det bli mange aktiviteter som gir dagsbesøk god mening, og hotellet blir et attraktivt tilbud for de som ønsker å legge konferanser og overnatting hit, avslutter Hammer.