Nå har IK Gruppen signert leieavtaler på til sammen 1.886 kvadratmeter i nybygget. Invacare AS leier 463 kvadratmeter i byggets fjerde etasje, og 798 kvadratmeter lager/verksted i eiendommen Østensjøveien 19 like ved. I tillegg har Viking Outdoor Footwear AS leid 1.423 kvadratmeter i nybyggets tredje etasje. Dermed er det totalt cirka 2.600 kvadratmeter ledige arealer i første og andre etasje, og det jobbes nå med en til to større aktører på de resterende etasjene.

Samtidig har Reklamegaver AS har leid 325 kvadratmeter i det eksisterende bygget i Brynsveien 18.

Nybygget Brynsveien 16 blir på cirka 6.737 kvadratmeter fordelt på fem etasjer pluss 3 plan med parkeringskjellere under bakken. Nybygget bindes sammen med eksisterende bygg i Brynsveien 18 på cirka 6.500 kvadratmeter. Byggingen startet i 2019 og planlegges ferdigstilt i tredje kvartal 2021.

Fasadene får et moderne preg med store vindusflater, og i sammenføyningen mellom byggene blir det et stort, lyst atrium i glass.

Skal samles på ett sted

– Dette blir en moderne, attraktiv eiendom med et allsidig og fleksibelt tilbud av kontorer, lager, showroom og fellesfunksjoner, nært sentrum og med byens beste tilgjengelighet via vei og kollektivt, sier Kent Brunvoll i Maya Eiendom.

Det er eiendomsaktøren IK Gruppen som utvikler nybygget. Selskapet vil samlokalisere egen virksomhet i deler av nybygget, og tilbyr eksterne leietakere resterende arealer bestående av kontorer, fellesfunksjoner og arealer egnet for lager og showroom. Gruppens selskaper og vel 44 ansatte har lenge vært spredt på flere ulike lokasjoner i andre deler av Oslo.

– Etter en grundig helhetsvurdering valgte vi å samlokalisere i egen eiendom på Bryn, et område som blir stadig mer attraktivt. I tillegg til nye skreddersydde lokaler i et flott bygg får vi her en unik tilgjengelighet, noe som er veldig viktig med mange ansatte som er mye på farten, sier Brunvoll.

Bidrar til områdeutviklingen

Eiendommen ligger lett tilgjengelig fra både Tvetenveien og Østensjøveien, med få minutters gange til både Brynseng og Helsfyr kollektivknutepunkt. Den får et stort, grønt uteområde og bedriftsrestaurant åpen for både leietakere og publikum.

– Bryn-Helsfyr-området er i rask utvikling til et mer levende og publikumsvennlig område, og samarbeid og helhetlig tenking er viktig. Vi ønsker å bidra til områdeutviklingen, og har lagt vekt på dette i utformingen av eiendommen, avslutter Brunvoll.