I en e-post til Oslo kommune ved byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen og byutvikler, Arild Hermstad, melder Pascal Dupuy sin interesse for kommunens tomme bygg. Som han blant annet ønsker å bruke til produksjonslokaler. Dupuy driver Pascal Konditori i Oslo. I e-posten forteller han om sin reise: – Jeg kom til Norge som 21-åring og startet min konditorkarriere ved SAS-hotellet i Bergen i 1987. Det var min norske kjæreste, nå kone, Berit Myhre Dupuy, som overtalte meg til å flytte og jeg har ikke angret. I dag, 35 år senere, er jeg fortsatt lidenskapelig opptatt av å kunne tilby franske konditorvarer av topp kvalitet til alle Osloborgere. Noen produkter sendes sågar over hele landet til glede for store og små, som vet å sette pris på noe ekstra godt. I 1995 åpnet jeg mitt første konditori i det verneverdige lokalet i Tollbugata 11 i Oslo. Her er bedriftens hjerte hvor jeg og mine medarbeidere lager alle kakene, makronene og konfektene.
Dupuy er den niende driveren av konditoriet som har eksistert siden 1895. Det opprinnelige konditoriet i Tollbugata (fra cirka 1650) brant ned og ble bygget opp igjen i 1870. I dagens utsalg kan man beundre gammelt ærverdig treverk, glasstak og den fantastiske fresken malt av Åsmund Stray i 1895.
– I de 30-årene som har gått siden oppstarten har bedriften blomstret og vi har åpnet flere nye serveringssteder og utsalg. I dag har vi totalt 4 utsalg, to i Tollbugata 11, en ved slottet i Henrik Ibsens gate 36 og en på St. Hanshaugen i Ullevålsveien 47. Bedriften har klart seg bra, tross utfordringer i året som har gått. Vi har omstilt oss og ny nettbutikk ga mulighet for å kunne tilby hjemlevering og postforsendelser. Samtidig har vi holdt alle utsalgene åpne med de restriksjoner som til enhver tid har vært gjeldende, skriver han.
I tillegg har de også signert to nye leieavtaler for 2021, en i Prinsensgate 22 og en i VIA, kontorhotellet House of Oslo.
Et sjokolademuseum
Som et resultat av en bærekraftig bedrift i kontinuerlig vekst melder behovet seg for mer hensiktsmessige produksjonslokaler står det e-posten.
– I dag er fortsatt produksjonen i Tollbugata 11 og selv om det kan være praktisk å være nær utsalgsstedene så er tiden inne for å se på mulighetene for å finne nye produksjonslokaler, helst sentralt i Oslo. Det er derfor med stor interesse vi leser om kommunens mange tomme bygg som står ubrukte og forfaller, mange uten en konkret plan for fremtidig bruk. Vi melder derfor vår interesse for å kunne ta i bruk tomme lokaler som kan være egnet til næringsvirksomhet og produksjon, skriver Dupuy, og fortsetter: – Vi håper at vi kan tilrettelegge, ikke bare for egen produksjon og tilhørende serveringssted/utsalg, men kanskje også for praksislokaler for elever/lærlinger og eller kulturvirksomhet i form av for eksempel et sjokolademuseum. Det er mange muligheter og vi er åpne for ideer og forslag av alle slag.