Det var klar tale fra Norwegian Propertys adm. direktør Bent Oustad da NæringsEiendom spurte om hans syn på Fornebu etter at han nettopp hadde kjøpt Telenorbygget for 5,45 milliarder kroner.

– Jeg kan ikke forstå hvorfor det skal være lavere leiepriser på Fornebu enn på Helsfyr, sa Oustad.

Han kunne like gjerne ha brukt Lysaker som eksempel, som regnes som Fornebus nærmeste nabolag, og som har flere av de samme type leietakerne som er etablert på Fornebu. For mens næringsmegleren Malling & Co anslår prime husleie på Fornebu til 1900 kroner per kvadratmeter, er prime husleie 2350 kroner per kvadratmeter på Lysaker (samme som i Bryn-Helsfyr-området). Malling & Co anslår samtidig at såkalt normalleie på Fornebu er 1500 kroner meteren på Fornebu, mot 1950 kroner per kvadratmeter på Lysaker (1900 kroner per kvadratmeter på Bryn-Helsfyr).

De neste 12 månedene ser analytikerne i Malling & Co for seg at leieprisene skal falle med 5 prosent på Fornebu. I Perioden tredje kvartal 2020 til tredje kvartal 2023, anslår Malling & Co at leieprisene skal stige med 2 prosent.

Flere tror på fall fremover

Også andre næringsmeglere er skeptiske til utviklingen i leieprisene på Fornebu det neste året.

Ifølge Akershus Eiendom koster det 1400 kroner per kvadratmeter å leie lokaler med vanlig god standard på Fornebu og 1900 kroner per kvadratmeter å leie lokaler med høy standard. Næringsmegleren anslår samtidig at leieprisene vil falle med 5 prosent i 2021.

Union Næringsmegling er noe mer optimistisk til kontorområdet Fornebu. I sin seneste markedsrapport anslår Union-analytikerne at toppleien på Fornebu er 2000 kroner per kvadratmeter. Lokaler med høy standard leies ut for mellom 1400 og 1800 kroner per kvadratmeter, mens såkalt moderat standard går for 1300 kroner meteren.

«Byutviklingen på Fornebu begynner å ta form ettersom både igangsettelsen av Fornebubanen har startet, samtidig som det ventes at mange nye boliger ferdigstilles de kommende årene. Det er imidlertid ingen tegn til at det kommer nye kontorbygg i området med det første, hvilket betyr at kontorledigheten trolig vil holde seg på et moderat nivå fremover», skriver Union om Fornebu.

Ved utgangen av september i år anslo Union at 6,6 prosent av kotorarealet på Fornebu står ledig.