Utviklingen av Stavanger innebærer ikke bare bygging av nye næringsbygg og -områder. Det bygges også boliger til høye priser. Etter at koronaviruset rammet Norge, var Skanska og Base Bolig usikre på hvordan Consulens Brygge-prosjektet i sør for Paradis i Stavanger ville gå.

– Vi var veldig spente da nedstengingen kom, men både på Consulens Brygge og andre prosjekter har salget vært tilnærmet normalt. Dette viser også statistikken på landsbasis, og i Stavangerdistriktet så vi tidlig at det gikk i en positiv retning – først da salget av toppleiligheten til 40 millioner kroner kom midt i den heftigste koronaperioden, uttalte prosjektansvarlig Odd-Are Njå i Base Bolig til Estate Nyheter.

Det første av i alt fire salgstrinn består av 38 leiligheter fra 57 til 430 kvadratmeter med to eller tre soverom, og salget har gått svært bra.

Kanonstart

Køhler Eiendoms prosjekt Mitt Hillevåg er på til sammen 350 leiligheter fordelt på fem blokker. Da sommeren var over ble andre trinn lagt ut, og allerede i forkant av den offisielle salgsstarten var 20 av 61 leiligheter solgt.

– Vi ser god vekst og etterspørsel i både nytt og brukt i byen nå, og særlig dette prosjektet har nye interessenter hele tiden. Leilighetene er priset fra 2,4 til 12,9 millioner kroner, som gir en snittpris per kvadratmeter på 64.000 kroner, uttalte Christian Skjelbakken i DNB Eiendom til Estate Nyheter.

Snittet i første trinn var 56.000 kroner og snittet i byen som helhet ligger nå på opp mot 62.000. I dette trinnet skal det selges leiligheter for ca. 300 millioner kroner.

– Hillevåg er i enorm vekst og blir en helt ny bydel med et stort behov for flere boliger. Her har vi alt fra førstegangskjøpere til par som skal bli samboere og ikke minst voksne folk som vil ut av eneboligene sine. Det spesielle nå er at mange av kjøperne nå er innflyttere, noe vi ikke så i første trinn. Der er de i all hovedsak lokale folk, sier Skjelbakken.