Gjennom bedriftsløsningen til foodora tilbyr de bedrifter å sette opp et budsjett per ansatt, slik at den enkelte kan bestille fra sin foretrukne restaurant innen foodoras leveringsområde og få levert maten hjem på døren.

– Vi tror det er ekstra viktig å gjøre ting felles i tiden fremover, om det så er digitalt. foodora har allerede testet dette med digital felleslunsj, og det settes stor pris på. Gjennom vår bedriftsløsning kan hver og en bestille den maten de vil. Spe på med litt artige Kahoot!-økter, så har du alt du trenger for et unormalt, men trivelig julebord, sier Elisabeth Myhre, Managing Director for foodora.

Skattefritak

Skattebetalerforeningen har utfordret Skatteetaten / Skattedirektoratet på lovgiving rundt julebord. Dette har blitt behandlet og digitale julebord er nå vurdert som skattefritt.

– Vi kan bekrefte at servering av mat hjemme kan være skattefritt dersom bevertningen skjer i forbindelse med et velferdstiltak som skal bidra til å øke trivsel og samhørighet i bedriften. Et julebord som gjennomføres digitalt vil kunne være et slikt velferdstiltak. Det betyr at arbeidsgiver skattefritt kan dekke mat og drikke for ansatte som deltar f.eks. på julebord på Teams eller lignende, sier Lene Marie Ringså, seksjonssjef i Skattedirektoratet.

Få levert julemiddagen på døra

foodora leverer fra mange av kjeden EGON sine restauranter. De tror digitalt julebord er et positivt tiltak.

–EGON holder åpent og leverer hjem på døren med foodora. Vi er veldig glade for at vi kan tilby deilig mat til gjestene våre, også til de som ikke har mulighet til å besøke restauranten. Det å hygge seg med god mat er et viktig lyspunkt i hverdagen. Digitalt julebord er et flott alternativ hvor du fortsatt kan kose deg med deilig pinnekjøtt, rotmos, julepølse og ribbe samtidig som du slår av ei skrøne med kollegaen og får trimmet lattermusklene, sier Trine Nordhammer, markedsansvarlig for EGON Restauranter.