– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Gjennom bedriftspresentasjoner jeg har vært med på gjennom Eiendomsutvalget på BI har jeg fått innsikt i flere spennende bedrifter. Det som skiller seg mest ut er vell PropTechHub på Madserud gård. Her var det virkelig kreative og innovative løsninger i en bransje som ikke har sett mye forandringer før. Har dog ikke så mye bakgrunn med AR/VR teknologi så er heller utbyggere, som skaper noe som jeg mest kunne tenkt meg å jobbe hos. Dette da fordi jeg har hatt både Real Estate Finance og Prosjektledelse på BI, og dette var fag som jeg syntes var veldig spennende.  Av utviklere i Oslo som jeg har vært på besøk hos ville jeg sagt at Olav Thon Gruppen, Fredensborg AS og Malling & Co er bedrifter jeg har fått veldig godt inntrykk av, der sistnevnte er den jeg ville valgt hvis jeg måtte.

– Hvordan ønsker du å ha det på en arbeidsplass?

– Den ideelle arbeidsplassen er for meg en plass der alle kommer på jobb motiverte og har lyst å yte sitt beste. Det er en plass der det er en god kultur rettet mot både prestasjon, men også trivsel slik at man gleder seg til å komme på jobb vær dag. Å bli hørt og kunne være med å utforme hverdagen min er viktig for meg. Da jeg ikke er den typen som liker å gjøre den samme repetitive oppgaven hver dag, men heller å utfordre meg, og utvikle meg selv innenfor min rolle i bedriften.

En arbeidsplass er jo dog mer enn bare kulturen og miljøet, men også lokalet. Et ønskelig lokale for meg vil være å vite at jeg jobber i et miljøvennlig bygg som i tillegg har gode fasiliteter, belysning og ventilasjon, slik at man overlever varme sommerdager på kontoret.

– Hva er den optimale arbeidsformen for deg?

– Den optimale arbeidsformen for meg er å jobbe i team og å jobbe med ulike typer prosjekter. Jeg er veldig utadvendt og tror hvis jeg ikke hadde valgt å studere innenfor økonomi, hadde jeg fort endt opp i politikken, mest sannsynlig som aspirant i UD.

Så det er den menneskelige kontakten, varierte oppgaver og nye utfordringer som fører til en optimal arbeidshverdag for meg.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

– I år 2000 ble internett så vidt brukt sammenlignet med hva det brukes til i dag. Nå er vi koblet på nettet via mobilene hele døgnet og samfunnet generelt har blitt mye «smartere». Hvis det skal bli en lignende utvikling de neste 20 årene som det har vært de forrige 20, tror jeg dette vil skje innen AI og robotisering. Dette tror jeg vil føre til at arbeidsplasser forsvinner, men samtidig at mange teknologiske hjelpe midler og diverse prosesser i arbeidslivet vil kunne effektiviseres. Kommunikasjonen tror jeg vil skje på den samme måten som før, men med en litt mer fancy tilnærming.

«Coworking» trenden som vi allerede har sett vokse frem i Oslo, tror jeg vil blomstre de neste 20 årene. Jeg tror det vil utgjøre en mye større del av kontorlokalene i Norge enn det det gjør nå. Samtidig tror jeg fokuset på å være miljøvennlig vil være større da jorda vil være varmere om 20 år. På tross av dette tror jeg prosesser i arbeidslivet der man har behov for menneskelig kontakt, vil være lik i fremtiden.

Profil

Navn: Fredrik Haukås

Alder: 22 år

Studerer 3. året Økonomi og administrasjon på handelshøyskolen BI.

Økonomiansvarlig og nestleder i Eiendomsutvalget.

Jobber deltid i Svea som kundekonsulent med fokus på betalingsløsninger.