– Vi er svært fornøyde med å ha signert denne leiekontrakten med Entra, som i likhet med oss har et sterkt fokus på miljø og bærekraft samtidig som innovasjon og samfunnsutvikling står sentralt. Som selskap er vi inne i en spennende tid og opplever en god vekst, og på grunn av dette hadde vi behov for mer plass enn vi har i dag, sier CEO i Knowit Solutions Norge, Erik Amundrud.

Leiekontrakten som nå er inngått har en varighet på sju år fra første kvartal 2022.

– Området Tullin er veldig sentralt i Oslo, noe som er viktig for våre ansatte. I tillegg er det veldig spennende med alt som skal skje her. Det var også forlokkende med den fysiske nærheten til Rebel som retter seg mot virksomheter som vi identifiserer oss med. Så på mange måter skal det bli godt å komme hjem til Tullin, påpeker Amundrud.

Universitetsgata 7–9 på Tullin i Oslo sentrum. Illustrasjon: 3D Estate

Universitetsgata 7–9 er en viktig brikke i revitaliseringen av Tullin hvor Entra jobber med å aktivere passasjer og skape et område for næringsliv, mangfold og kultur. Entra er i gang med å oppføre et nybygg på eiendommen hvor det vil bli skapt et fremtidsrettet kontorbygg med høy arkitektonisk kvalitet. Bygget skal stå ferdig om cirka ett år og har høye miljøambisjoner og planlegges for å tilfredsstille miljøsertifisering Breeam Excellent og energiklasse A.

En mangfoldig bydel

– Det skjer mye på Tullin om dagen, og i løpet av de neste årene vil en rekke eiendommer enten være totalrehabilitert eller fått oppført nybygg. Juridisk fakultet med sine 4.000 studenter som allerede har flyttet inn blir inngangsportalen til kvartalet, og med studentene på plass vil det bidra til et aktivt og pulserende byliv i området, sier direktør for marked og eiendomsutvikling Tore Bakken i Entra.

På Tullin skapes det nå et levende kvartal med en miks av kontorleietakere, studenter samt et rikt utvalg av serverings- og bespisningstilbud. Entras mål er å legge til rette for en mangfoldig bydel med variert arkitektur og en god blanding av nybygg og bevaring av eldre bygningsmasse

– Kristian Augusts gate 13 som snart nærmer seg ferdigstillelse har blitt et gedigent og spennende gjenbruksprosjekt. Det ikoniske «Erling Viksjø»- bygget ved St. Olavs plass 5 vil stå ferdig i totalrenovert stand i 2022. Prosjektet Rebel i Universitetsgata 2 har et sterkt fokus på teknologi og innovasjon og vil bidra til å trekke teknologiske virksomheter til området. Med Knowit tilbake på plass i Universitetsgata 7–9 i løpet av første kvartal 2022 forsterkes bydelen sammen med Rebel som et innovativt og teknologisk knutepunkt i Oslo, avslutter Bakken.