Under ledelse av eier og kjøkkensjef Terje Ommundsen har Plah & Ahaan i Homansbyen høstet stor internasjonal anerkjennelse siden åpningen av restauranten i 2004. Når Sommerrokvartalet innvies i 2022 åpnes også nye dører for det renommerte thai-kjøkkenet.

– Vi har lett etter det rette stedet å videreutvikle konseptene våre på. Når muligheten dukket opp i et av Oslos mest spennende hotell- og byutviklingsprosjekter, nølte vi ikke. Kanskje lanserer vi et nytt og spennende tilleggskonsept her også, hinter Ommundsen.

Kjøkkensjef Terje Ommundsen

En ny, levende bydel

Plah & Ahaans restaurantkonsept er i dag todelt. Plah serverer stor smaksmeny, mens Ahaan byr på gatemat og deleretter. Med autentiske smaker, stor bar og god plass til besøkende blir Ahaan en ny attraksjon på Solli Plass, like ved inngangen til nye Sommerro hotell.

– Vi har vært opptatt av å skape et levende bygulv med attraktive publikumstilbud i Sommerrokvartalet. Med Plah & Ahaan får vi et av byens mest populære serveringskonsept på plass, som i tillegg passer veldig godt inn sammen med hotellet og deres tilbud. Restaurantlokalet skal innredes i en Art Deco-inspirert stil og vil bli helt spektakulært, sier Frode Rønne Malmo, konseptsjef Bygulv i Aspelin Ramm Eiendom, som eier 50 prosent av Sommerro.

Frode Rønne Malmo, konseptsjef Bygulv i Aspelin Ramm Eiendom.

Fra Thailand til Spania – en reise i mat

Barramon, pintxos- og vinbaren som i dag er å finne på Mathallen Oslo, flytter også inn i det nye kvartalet.

– Vi er klare for å utvide og ønsker å etablere oss i en spennende del av byen som er i sterk positiv utvikling. Her skal vi gi gjestene våre en ekte smak av Baskerland fra Nord-Spania, sier Tore Kristian Tofte, eier og kjøkkensjef i Barramon.

Om Sommerrokvartalet

Sommerrokvartalet er et byutviklingsprosjekt på Frogner, som innvies i 2022. 56 nye leiligheter ligger ute for salg. Nybyggene skjermes fra hovedveien av gamle Oslo Lysverker, som restaureres og blir til et nytt nabolagshotell. Det nye kvartalet får fire restauranter, tre barer, kulturscene, bibliotek og en liten kino. Når Vestkantbadet gjenåpner inviteres også badere og gjester til et 400 kvadratmeter stort treningsstudio og 16 behandlingsrom i samme etasje.