– Historier bringer lokalsamfunn sammen. Over tid og utover landegrenser har mennesker knyttet bånd gjennom bilder og ord – gjennom sine unike historier. Hver og én har en historie å fortelle. La oss frigjøre dem og se hvor de tar oss, sier Aud Helen Eike Erdal og påpeker at dette var bakgrunnen for det lokale brandet, Things With A Story (TWAS), som startet for litt over ett år siden. Erdal driver konseptet sammen med Ken Bakke.

Brandet designer og produserer i hovedsak papirprodukter som notatbøker, kort og plakater. I tillegg har de fått mange «fans» med «Nestenbanning fra Stavanger», lokale uttrykk på T-skjorter og tote bags.

– Vinteren 2019 hadde vi en pop-up shop i Stavanger, med stor suksess. Dette sådde et frø og forsterket drømmen om en permanent butikk. Det skulle vise seg at det ikke gikk altfor lang tid før dette ble en realitet, sier Bakke fornøyd.

Ken Bakke og Aud Helen Eike Erdal.

Gjester skal bli begeistret

16. september åpnet TWAS ny butikk i Kirkegata 29. Lokalene er oppusset og klare for nye opplevelser, og historier. I tillegg til egne produkter, vil det bli solgt utvalgte brands som passer inn i TWAS sitt univers.

– Produkter med helt egne historier innen kategorier som skrivetilbehør, velvære, interiør, mat og accessoirer. Gjester skal bli begeistret. Når de åpner døren hos TWAS, kommer de inn i en innbydende butikk, hvor nysgjerrigheten søker gjennom hyllene, forteller Erdal.

TWAS ønsker å være et møtested. Dette forsterkes med den levende loungen, hvor besøkende kan sitte ned, lese en bok, ta med Laptop og jobbe, drodle med venner, eller kjøpe møblet man sitter i. Det vil også være en liten ta med avdeling i butikken, med varme drikker og noe godt å bite i.

– Vi gleder oss til å gi sentrum et nytt, kreativt og spennende tilskudd. Spesielt morsomt er det å skulle holde til i Norges første og eldste gågate, sier Bakke.

Designbyrå over butikken

Erdal og Bakke startet PlayDesign Studio for snart 14 år siden. Derfor vil designbyrået være å finne i Kirkegata 29, i de to etasjene over butikken. To kreative og fargerike bedrifter som lover å sette sitt preg på bybildet.

Eierne ønsker ikke å la seg skremme av et noe annerledes verdensbilde og en endret hverdag. De tror folk trenger oppmuntring, inspirasjon og forandring.

– Det er akkurat det vi ønsker å bringe videre, avslutter de.