Drammen har vært gjennom en utrolig forvandling de seneste 20-30 årene, med en kraftig oppgradering langs elven, flere spennende byutviklingsprosjekter og vekst i befolkningen. De seneste årene har investorene kastet seg over byen, og det er særlig stor interesse for boligutvikling. SPG er en av investorene som tror på boligmarkedet i Drammen og som har kjøpt flere prosjekter der.

– Vi har over lang tid vurdert Drammen som en meget interessant destinasjon for fremtidige boligprosjekter, uttalte Managing Partner Knut Holte i SPG nylig til Estate Nyheter.

Da hadde han sikret seg en 16 mål stor tomt som er direkte tilknyttet nye Gulskogen stasjon, som skal bli den nye endeholdeplassen for Flytoget. Det forventes at den nye togstasjonen er ferdig utviklet i 2024.

Eiendommen har vært eid av familien Halmrast i over 70 år, og er i dag utleid til lager-/logistikkbruk. Selgerfamilien blir med videre med en eierandel i det nye prosjektet. Ambisjonen er 400 nye boliger

600-700 boliger

SPG har også sikret seg tomten til gamle Drammen Slip & Verksted, hvor de ønsker å konvertere en industritomt til 600-700 nye boliger. Da eiendommen ble kjøpt i desember 2019, uttalte selskapet at de tok sikte på tre års reguleringsfase og at hele utbyggingen vil stå ferdig om ti år. Investeringene vil være rundt 3 milliarder kroner. Det tidligere verftsområdet har en tomt på 53 mål og med 800 meter sjøfront.

Ved kjøpet uttalte Knut Holte at Drammen har god infrastruktur og nærhet til Oslo og Vestfold, samt en stor vilje til å utvikle byen.

Boligprisene i Drammens attraktive områder ligger rundt 70.000-75.000 kroner per kvadratmeter.

Flere bedrifter

Boligutviklingen i Drammen gir også rom for flere bedriftsetableringer i byen. Næringsmeglere melder om et godt kontormarked, og investorene har også kastet seg over næringseiendommer som selges.

Et syndikat satt opp av DNB Markets kjøpte tidligere i år Bane NOR Eiendoms nye kontorbygg ved jernbanestasjonen (Drammen Business Center). Men de er ikke alene om å kjøpe eiendom blant de finansielel aktørene.

Et Vika Project Finance-syndikat kjøpte Grønland 70 i Drammen, som ligger sentralt på Union Brygge. Med kort vei til Drammen jernbanestasjon, mener Vika Vika Project Finance at beliggenheten er attraktiv for leietakere. Viken Fiber og Viken fylkeskommune er de to største leietakerne og står for omtrent to tredjedeler av leieinntektene.

Carl Erik Kreftings Carucel Eiendom har kjøpt kombinasjonseiendommen Bjørnstjerne Bjørnsons gate 118-124 i Drammen. Eiendommen er på ca. 5.000 kvadratmeter kombinasjonslokaler der de største leietagerne er Tesla, Certego og Mekonomen.

Nylig ble det også kjent at Bjørn Rune Gjelstens Fabritius har kjøpt seg inn i Eidos Eiendomsutvikling, som skal utvikle Fjordstranda i Lier kommune.