– Vi er veldig fornøyd med å få på plass denne avtalen der nok et stort etablert mediehus velger HasleLinje. Kanskje dette også kan lokke NRK til området, sier Jørgen Christoffer Flaa, markeds- og forretningsutvikler i Höegh Eiendom med et smil.

Karvesvingen 7 er det første næringsbygget på Hasle som er igangsatt uten å ha en leietaker. Bygget ferdigstilles i 2021 og er totalt på 19.518 kvadratmeter. NENT skal leie 5.000 kvadratmeter, av kontordelen som består av 6.500 kvadratmeter. Etter planen flytter de inn høsten 2021.

–  NENT har vært leietaker hos oss i 13 år, og det er hyggelig at de ønsker å fortsette samarbeidet. Nå skal de samle alt i eget hus. Tidligere har de blant annet leid radio-studioer, nå skal vi bygge to TV-studioer for live-sendinger og vi bygger nye radio-studioer, sier Christian Geelmuyden, utleieansvarlig på HasleLinje, som akkurat kommer fra en befaring med NENT.

Prosjektet eies 50/50 av Höegh Eiendom og AF Eiendom.

Christian Geelmuyden, utleieansvarlig på HasleLinje.

– Det var spesielt morsomt at NENT under besøket hos oss traff flere bransjekollegaer. Aller har holdt til her i flere år og vi tror at dette kan bli et lite cluster for mediebedrifter. Slik vi har fått til Karvesvingen 5 som har blitt en tech/ telekom hub, forsetter Geelmuyden, og understreker at de fortsatt har 1.500 kvadratmeter igjen i kontordelen.

Geelmuyden synes det er uforståelig at NRK ikke vurderer området, ettersom flere store aktører har valgt å etablere seg på Hasle.

Styrker satsningen i Norge

Konsernsjef i Nent-gruppen, Anders Jensen, sier til Kampanje at flytteplanene bekrefter ambisjonene selskapet har for det norske markedet.

– Dette er et stort bevis på hvor viktig Norge er for oss, og er fantastiske nyheter for teamet vårt i Oslo. De kommende årene vil vi styrke innholdet vårt i Norge mer enn vi noensinne har gjort med vintersportsrettigheter og Premier League. I tillegg til den tydelige satsingen på sport sikter vi mot å produsere enda flere norske dramaserier og ser fram til å jobbe enda tettere på det norske kreative miljøet. Våre større og mer moderne kontorer vil inspirere våre ansatte, tiltrekke de beste talentene og hjelpe oss å levere den best mulige opplevelsen for seerne, sier Jensen til Kampanje.

Senior partner, Anne Bruun-Olsen i Cushman & Wakefield Realkapital var leietakers rådgiver.

Hotell

Karvesvingen 7 bygger på et konsept der de integrerer hotell og kontor. Med felles restaurant/bar, uteservering, møteromssenter, business lounge/lobby, concierge-tjenester, room service og treningssenter.

– Det er mange gode argumenter for at hotell og kontorfunksjoner bør utvikles sammen. De tilbyr ofte komplementære tjenester til forskjellige tider av døgnet. Frokost er viktig for hotellgjester. Lunsj er noe alle moderne kontorbygg kan tilby. Ofte bygges store restauranter som står uvirksomme store deler av dagen. Sambruk og deling kan gjøre at restauranten er full fra frokost til kvelds. Det samme gjelder ofte for andre fasiliteter som treningssenter, møterom og parkeringsplasser, sier Flaa.