I hver utgave av magasinet NæringsEiendom presenterer vi unge menneskers syn på arbeidsplassen og hvordan de ønsker å jobbe. Denne gangen har vi snakket med Filip Brannstorph Selvig.

– Hvilken arbeidsgiver drømmer du om å jobbe for og hvorfor?

– Det er mange gode arbeidsgivere og arbeidsplasser, for øyeblikket har jeg ingen spesifikk arbeidsplass i tankene. Til tross for dette syntes jeg eiendomsbransjen er utrolig spennende, da dette er en bransje som ikke før de siste 5–10 årene har begynt å virkelig satse på nytenkning og forandring.

Skulle jeg derimot satt søkelys på hva jeg ser etter hos en arbeidsgiver, ville jeg konsentrert det ned til 3. punkter; utviklings søkende, variabel og trygg. En utviklings søkende arbeidsgiver vil, i mitt syn, fremme kreativitet og slippe til yngre generasjoner i større deler av bedriftens standardiserte metoder og teknikker. Foruten om dette så verdsetter jeg en variabel arbeidsplass der man får være med på store deler av driften for å øke forståelse og engasjement. Ta eiendomsbransjen som et eksempel; det er mange ulike stillinger innen verdiskapning av eiendom, om man får slippe til på alt fra analysering til utvikling og salg, får man en god og dyp innsikt innen de diverse emnene som sammen gir grunnlag for en god forståelse av verdiskapningen og potensialene for effektivisering og forbedring.

– Hvordan ønsker du å ha det på arbeidsplassen?

– Jeg ønsker å arbeide i et miljø med motiverte og kunnskapsrike medarbeidere som virkelig brenner for det de driver med, samt ledere som er til stede og hører på nye ideer og er åpne for å tildele engasjerte ansatte mer ansvar. For meg er det spesielt viktig å føle seg sett og hørt, uansett hvor god eller dårlig ideen er. Det burde også være lov å prøve og feile uten at det nødvendigvis gir mye negativ kritikk. Kontorlandskapet bør være inspirerende, godt belyst, tilgang på nødvendige tekniske hjelpemidler og innbydende ettersom at vi bruker store deler av vår tid på arbeidsplassen.

– Hva er den optimale arbeidsformen for deg?

– En variabel og engasjerende stilling. Det finnes ikke mye som er verre enn en standardisert arbeidshverdag, jeg håper på å møte nye problemstillinger og utfordringer daglig. Gjennom min utdannelse i tømrerfaget og erfaringen fra salg- og servicebransjen, har jeg konkludert med at en stilling som byr på ulike problemstillinger innen diverse emner er super interessant og øker interessen for å virkelig levere godt. En arbeidsform hvor man er ute og treffer kunder, leverandører og har menneskelig kontakt, med fleksibilitet på områder og emner som er relevant for videreutvikling og god samhandling.

– Hvordan tror du arbeidslivet vil se ut om 20 år?

– Jeg tror det fremtidige arbeidslivet kommer til å bestå av langt flere tilrettelagte teknologiske hjelpemidler og effektiviserte arbeidsmetoder enn det er i dag, med programmer og verktøy som gir gode vurderinger og visualiseringer. Hjemmekontor og fleksible kontorløsninger kan bli den nye hverdagen, og stadig færre face-to-face møter kan bli den nye normalen. Det vil bli en annen dialog form som er mer konkret og besparende. Nettsatsing tror jeg kommer til å være en sterk driver innen nærmest alle bransjer. På tross av dette så vil det alltid være behov for menneskelig kontakt i direkte dialog og møtevirksomhet med tilstedeværelse.

Profil

Navn: Filip Brannstorph Selvig

Alder: 21

Studerer 2. året Økonomi og administrasjon på handelshøyskolen BI.

Styremedlem i Eiendomsutvalget.

Høyere stilling i familiedrevet bedrift.  Prosjekterings konsulent med fokus på renovering og nybygg, drift av kjøkkenbutikk.