Daglig leder i Jernia, Trond Gulestø, har lenge gledet seg til å flytte i større lokaler og bli en del av handelsområdet Eikli. Mandag kunne han endelig åpne dørene til en ny butikk.

– Vi har doblet arealet vårt fra 650 kvadratmeter til 1.300 kvadratmeter og fått helt nye muligheter til å presentere varesortimentet, som også har blitt større med utvidelsen. Som nabo til en stor og veldrevet REMA 1000-butikk forventes det også at antall drop-in kunder vil øke, sier Jernia-sjefen.

Jernia flyttet butikken en knapp kilometer fra Osloveien 23 og til Barbroveien 7.

Et positivt tilskudd

– Vi har tro på at Jernia vil være et positivt tilskudd til handelsområdet på Eikli. I tillegg til de mest åpenbare endringene, som salgsareal og butikkens beliggenhet, vil kunder og ansatte også kunne glede seg over mer moderne og effektive lokaler med tanke på eksempelvis ventilasjon og varelogistikk. For proffkunden er det god tilkomst til vareutlevering på baksiden av bygget, sier prosjektsjef i AKA, Morten Kristiansen.

AKA kjøpte lokalet i Barbroveien i forbindelse med at Elkjøp flyttet ut og opp i Hvervenmoen Næringspark, til AKAs nyeste handelsbygg, tidligere i år.

– Vi er svært fornøyd med at vi allerede nå har fylt lokalet etter Elkjøp med en førsteklasses lokal butikk. I AKA jobber vi hardt hver dag for at det skal være liv og røre i alle av selskapets godt over 400.000 kvadratmeter eiendomsarealer, sier han.

På åpningsdagen kunne Kristiansen glede seg over en jevn strøm av fornøyde kunder.

– Dette kommer til å bli veldig bra, og vi gleder oss til å følge Jernias utvikling videre, fastslår han.