– Conscia har opplevd en enorm vekst i de siste årene, og har på kort tid gått fra 12 ansatte til over 60. Veksten har ført til at vi fikk behov for nye lokaler, og når disse skulle velges var det flere elementer som var viktige for oss, sier Tor Lambrechts, CEO i Conscia Norge AS.

– Vi ønsket oss kontorer hvor det var enkelt for alle ansatte å komme seg til jobb uansett om man kjører kollektivt eller er avhengig av bil. Vi er en svært sosial gjeng og det var viktig med lokaler i sentrum for å ivareta dette. Vi er avhengig av et fleksibelt kontorlokale og la særlig vekt på godt inneklima i vår avgjørelse. Gode tilbud som kantine, treningsrom, resepsjon og parkeringshus var også viktige drivere, fortsetter han.

Conscia vi overta deler av 6. etasje og arealene utgjør cirka 900 kvadratmeter.

– Vi er godt fornøyd med å ha valgt Lakkegata etter en lang runde med flere prospekter, og har opplevd hele prosessen som svært profesjonell og god. Vi gleder oss til å flytte inn i nye lokaler i oktober, sier Lambrechts.

Et område i utvikling

Conscia flytter fra Universitetsgata til et område i utvikling. Brugata 19, Sundtkvartalet og Urtekvartalet, som nå er under bygging, bidrar til å aktivisere området med utadrettede virksomheter som restauranter, bakerier, cafeer etc.

– Det at området nå huser leietakere som blant annet YS, Viken Fiber, NHST/DN, IBM, Skanska, Manpower og Høyskolen Kristiania som nå har inngått en ny leieavtale på 10.000 kvadratmeter, bekrefter områdets attraktive posisjon ved Akerselvas bredd, sier Ole-Jacob Leirskar, partner i Attivo AS.

Attivo AS har stått for byggingen av L23, har forvaltningsansvaret for eiendommen og har bistått med utleien av lokalene.

– Tine har valgt å flytte deler av sin virksomhet til Kaldbakken. I den forbindelse har Tine fristilt 6., 7. og 8. etasje i eiendommen, sier Lars Martin Lunde, administrerende direktør i MP Pensjon, eier av Nordbygate 1 AS.

Nå gjenstår det å få leid ut resterende del av 6. etasje, som utgjør cirka 992 kvadratmeter og cirka 200 kvadratmeter i 7 etasje.

– Leieavtalen med Conscia er vi meget fornøyde med! Vi ønsker dem velkommen og ser frem til et positivt samarbeid med Conscia i tiden fremover, fortsetter han.

 Hipt og urbant

– Område rundt Lakkegata 23, er i likhet med hele Oslo Sentrum i enorm endring. Siden bygget sto ferdig i 2013, har området vært i konstant transformasjon og fremstår mer og mer som et hipt og urbant område med kontorer til bedrifter innen alle næringer, sier Leirskar.

– Denne endringen skal vi ta med oss inn i bygget og vil prege byggets fellesarealer.  Der man tidligere var opptatt av å skape et skille mellom uteområdet og innsiden fokuserer vi på hvordan vi kan skape en urban by-atmosfære for å gjøre fellesarealene i eiendommen attraktive, forsetter han.