EYs Porsgrunns-kontor, med sine 42 ansatte innen revisjon, skatt og rådgivning, vil mot slutten av året flytte inn i Powerhouse Telemark. I det 11 etasjes høye bygget som totalt rommer cirka 350 kontorplasser, vil EY ta i bruk en hel etasje. De tre øverste etasjene vil være felles for alle byggets leietakere og rommer personalrestaurant, møteromssenter og takterrasse. De øvrige leietakerne er R8 (som også er byggherre), Gassnova, Rambøll, SCG Chemicals, Evolve, Schneider Electric, Mynd Entreprenør og Protekt IT.

– Vi gleder oss veldig til å flytte inn i nye og topp moderne lokaler. Dette er en strategisk viktig beslutning for vår videre satsning i Telemark og for vår synlighet i Grenlandsområdet. Vi tror også at nye lokaler vil styrke attraktiviteten blant ansatte og nyutdannede, sier Tone Mari Flatland, kontorleder EY i Porsgrunn. Hun tilføyer at bygget er tilrettelagt for ulike arbeidssituasjoner, og at EY er opptatt av å tilrettelegge for denne type fleksibilitet.

Byggherre og CEO i R8 Property, Emil Eriksrød, er også svært fornøyd med den nye leietakeren.

– EY har gjennom flere tiår vært en solid og viktig bedrift for vår region. De fleste innen offentlig og privat virksomhet har nok gjennom årenes løp hatt en tilknytning til EY. For oss er det en fjær i hatten å få EY som leietaker, og samtidig er det ekstra gledelig at de gjennom sitt virke inviterer kunder til sine nye lokaler. På den måten får enda flere kjennskap og tilknytning til bygget. Vårt ønske er å skape gode nabolag, og det får vi virkelig med EY på laget, sier han.

Verdensomtale

CNN er imponert over Snøhettas arkitektur og byggets miljøavtrykk, og har inkludert Powerhouse Telemark på sin liste “The most anticipated buildings set to shape the world in 2020”.

– Alt ved dette slanke bygget, som nærmest er totalt dekket av solcellepaneler, er gjort med miljøet i tankene, skriver CNN.

Signalbygget Powerhouse Telemark produserer mer energi enn det forbruker gjennom et livsløp, og blir et av verdens mest energieffektive og miljøvennlige bygg når det står ferdig i begynnelsen av august. Den komplekse geometrien knyttet til sol, varme og kjøling, samt det særegne arkitektoniske preget, har gitt tilnavnet “den grønne diamanten”. Flatland nevner også at EY på landsbasis vil lete etter mest mulig karbonnøytrale og energieffektive lokaler ved fornyelsen av leieavtaler for fremtiden, som et ledd i å oppfylle selskapets formål: «Building a better working world.»

– Ja, vi håper det blir flere Powerhouse i både Telemark og Vestfold, avslutter Flatland.