– Hva er din favorittbutikk i Oslo sentrum og hvorfor?

– Jeg går generelt veldig lite i butikker. Min favorittbutikk var nok Moods of Norway i Akersgata til de gikk konkurs. Fantastisk bra service og de fineste dressene av godt norsk design.

– Hvordan bruker du byen privat?

Når jeg først har fri er jeg mye på Grünerløkka der jeg bor. Bruker idrettsplassene i nærområdet med minstemann, går på Kaffebrenneriet eller Baker Samson med kona, løper langs Akerselva, sykler havnepromenaden med familien og spiser medbrakt niste på Tjuvholmen. Badeplassene i Nydalen eller på Sørenga er supre for både store og små. Ellers har jeg en kone som er veldig flink til å ta meg med på byens kulturarenaer. OBOS er sponsor av både Operaen, Nationaltheatret, Det Norske Teater og Folketeateret så da får jeg kombinert både business og pleasure.

– Hva savner du i byen?

Jeg savner i grunn ingenting. Oslo er den perfekte byen. Kombinerer det urbane, kortreiste med muligheten for å komme seg ut i naturen, enten det er marka eller fjorden. Den har et rikt kultur- og idrettstilbud, mange gode spisesteder for enhver smak, har etter hvert fått et godt kollektivtilbud som det er lett å bruke og er trygt for både store og små.

– Hva bør byen ha mer og mindre av?

– Jeg tenker vi bør ha flere idrettsarenaer for både voksne og barn. Personlig gleder jeg meg til barna på Løkka får den etterlengtede hallen sin. Dessuten mener jeg det har vært rett investering å ruste opp små og store byrom, eksempelvis lage små grønne lunger når man har fjernet parkeringsplasser. I nærområdet mitt har vi flere gode eksempler på gode oppgraderinger som kommer mange til gode og som er helt gratis å bruke.  Hva bør vi ha mindre av – definitivt søppel! Det er fortsatt alt for mye søppel i byen. Her må både vi som bor i byen og kommunen skjerpe seg.

– Hva skulle aldri vært bygd eller gjort?

Jeg har jobbet med byutvikling og bygging de siste 20 årene. Derfor skal jeg være varsom med å sette meg til dommer over hva andre har bygd eller gjort. Den får jeg fort i retur. Vi må aldri glemme at bygg og byutviklingsgrep er produkter av sin tid og slett ikke så tilfeldige som det er lett å skrive sinte innlegg på Facebook 30 år etter. En god by er litt ufullkommen i sitt uttrykk og ofte er dette smak og behag. Eksempelvis synes jeg at nye Deichmann i Bjørvika ikke nødvendigvis er en pryd for øyet og kan styre meg for både nytt Nasjonalmuseum og Lambda, slik mange sikkert kan styre sin begeistring for de arkitektoniske valgene som OBOS gjør på nye boliger. Men heldigvis så tror jeg at innholdet i byggene er det som definerer om de blir vellykket i det lange løp. Og det er jeg sikker på at både de nevnte kulturbygg og våre boliger vil være hvis vi evner å ta vare på dem, menneskene som bruker dem og omgivelsene rundt.

– Hva er din favoritt restaurant, kafé eller bar?

– Familiens favoritt som vi har vært på gjentatte ganger er nok Apsorn Thai på Torshov. Ypperlig thaimat til en billig penge og super service. Shoutout til dem!

– Hva er ditt beste Oslominne?

Min kone er dansk og vår første date i Norge var gåtur i Marka inn til Skjennungstua for å drikke kakao og spise deilig blåbærmuffin.  Åpenbart mer enn serveringen som var vellykket siden vi nå er gift på 13. året.