– Vi er glad for at Felleskjøpet flytter inn i nybygget som blir nesten dobbelt så stort som det de leier i dag. Dette blir et moderne, praktisk og flott lagerlokale som ligger svært sentralt i forhold til både logistikk og transport. Bygget vil tilpasses behov og de spesifikasjonene som Felleskjøpet har. Vi gleder oss til ferdigstillelse, sier direktør for næringseiendom i Thon Eiendom, Annette Hofgaard.

Felleskjøpet har signert en 15 år lang leieavtale med Thon Eiendom. Bygget er planlagt å stå ferdig ved årsskiftet 2021/2022.

– Vi er veldig fornøyd med å ha landet en leieavtale med Thon Eiendom på et helt nytt bygg. Dette er en veldig god løsning for våre ansatte ved sentral- og hovedlageret og for vareflyten til hele Felleskjøpet, sier Halfdan Blytt som er direktør for produksjon- og vareforsyning hos Felleskjøpet.

Felleskjøpet er den viktigste leverandøren av teknologi og driftsmidler til norsk landbruk, og hadde behov for større lokaler enn det de leide fra før. Økt fokus på netthandel var også et av mange behov som Felleskjøpet planlegger for.

Ledige tomtearealer
–  Opprinnelig alternativ som gikk på leie av et brukt bygg ble forkastet, da det kom ny informasjon som viste at det kunne settes opp et nytt bygg etter Felleskjøpet sine spesifikasjoner til samme eller bedre årsleie som et brukt bygg, sier Roar Jørgensen som er leder for sentrallageret til Felleskjøpet.

Thon Eiendom er Norges største private eiendomsaktør og eier flere logistikk-eiendommer i Gardermoen Næringspark.

–  Vi har mange store tomtearealer som står klare for utbygging. Blant annet har vi 150 mål med tomt som kan bebygges på det samme området dersom det er behov for det i fremtiden. Her har vi allerede godkjente reguleringsplaner, sier Hofgaard.